Veel meer bezoekers dan verwacht op basecamp herdenking Operatie Market Garden Veghel

16 september 2014 om 19:34
nl
Het basecamp voor de herdenking van Operatie Market Garden in Veghel heeft veel meer bezoekers getrokken dan de organisatie had verwacht. Er was rekening gehouden met 5000 bezoekers, maar tot nu toe hebben al 10.000 mensen de portemonnee getrokken voor het kamp.
Geschreven door

De stichting die de herdenking organiseert, kampte in eerste instantie met een krappe begroting. Nu de opbrengsten de verwachtingen overstijgen, laat penningmeester René de Ridder weten 'met de dag blijer te worden'. Kaartjes voor het kamp kosten drie euro.
BasecampHet basecamp ligt in een weiland langs de A50. Er zijn verschillende kampementen uit de Tweede Wereldoorlog te bezoeken. Er zijn ongeveer vijfhonderd figuranten die verkleed zijn als soldaten en overnachten in legertenten. Ook staan er jeeps, tanks, trucks, een vliegtuig en een locomotief.
Dit allemaal in het kader van de herdenking van Operatie Market Garden, het beroemde geallieerde offensief van september 1944. Afgelopen zondag trok een historische colonne van militaire voertuigen van Borkel en Schaft naar Veghel.
Alles over Operatie Market Garden vind je op de themapagina omroepbrabant.nl/marketgarden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.