200 miljoen euro zodat Breda in 2019 een ultramodern Amphia Ziekenhuis aan de Molengracht heeft

17 september 2014 om 12:00
nl
Het Amphia Ziekenhuis in Breda opent in 2019 een groter en ultramodern ziekenhuis aan de Molengracht. De gemeente en het ziekenhuis maakten woensdag bekend dat ze het definitief eens zijn geworden om het huidige ziekenhuis voor 200 miljoen euro te vernieuwen. De vestiging aan de Langendijk in Breda gaat dicht.
Geschreven door

Breda moet met de uitbreiding en modernisering van het Amphia een ziekenhuis krijgen waar mensen tot ver buiten de regio naar toe komen.
EenpersoonskamersZo komen er nieuwe klinieken met uitsluitend eenpersoonskamers en worden de intensive care en operatiekamers vernieuwd.
De uitbreiding van het ziekenhuis komt op de huidige bezoekersparkeerplaats en een deel van het voormalige terrein van voetbalclub Jeka.
Wonen aan de LangendijkAlle medische specialismen van de Langendijk komen naar de Molengracht. Op de vrijgekomen grond aan de rand van het Zaartpark kunnen op termijn huizen worden gebouwd.
Om het verkeer in goede banen te leiden wordt er een nieuwe weg aangelegd van de Claudius Prinsenlaan naar het voorplein van het nieuwe ziekenhuis. Aan beide kanten van de Molengracht worden nieuwe parkeerplaatsen aangelegd.
Op het voormalige Jeka-terrein komt een parkeergarage met negenhonderd plaatsen.
Wegen rond ziekenhuis aangepaktDe gemeente pakt ook meteen de wegen rond het ziekenhuis aan. Zo wordt de Hogeschoollaan dwars over het oude voetbalterrein verbonden met de Verlengde Poolseweg. Ook de op- en afritten met de Zuidelijke Rondweg gaan op de schop. De werkzaamheden beginnen volgend jaar.
De gemeente Breda praat al enkele jaren met het Amphia over de uitbreidingsplannen. Vorig jaar werd al duidelijk dat de plannen voor de Molengracht haalbaar waren, mits een oplossing werd gevonden voor parkeerproblemen en de plannen ook betaalbaar waren. Dat blijkt nu het geval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.