Belgische media snappen nog steeds niet waarom Belgische gevangenen in Tilburgse cellen moeten

17 september 2014 om 12:15
nl
In de Belgische media is opnieuw een discussie ontstaan over het huren van celruimte in Tilburg. In de kranten wordt beweerd dat de huur zo hoog is dat België makkelijk zelf twee nieuwe gevangenissen kan bouwen.
Geschreven door

In het voorjaar heeft de Belgische minister van Justitie al gevraagd of de huur in Nederland verlengd kon worden. Staatssecretaris Teeven is daar mee akkoord gegaan.
Twee nieuwe gevangenissenIn totaal, de afgelopen jaren meegerekend, betaalt de Belgische overheid zo'n 170 miljoen euro. Volgens de vakbonden is dat bedrag genoeg om in België twee nieuwe gevangenissen te bouwen.
De Belgische overheid zegt dat dit niet kan omdat dergelijke complexen meer gaan kosten. Een woordvoerder wijst dan op kosten voor het personeel,het onderhoud en de verblijfskosten.
Nederlandse cel even duur als BelgischeEen woordvoerder van de Belgische Justitie zegt in de krant Het Laatste Nieuws dat een Belgische gedetineerde in een Tilburgse cel evenveel kost dan een gevangene in een cel in België. Ook De Standaard komt woensdag met dergelijke verhalen.
De opschudding is ontstaan omdat een brief hierover dinsdag in het Belgische Staatsblad is verschenen. Daarin staat volgens de Belgische media dat het huurcontract overigens loopt tot eind 2016.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.