'Zuurstofmaskers zullen nodig zijn', Oijense drumfanfare blaast 'Wonderful Days' mee met Mental Theo

17 september 2014 om 13:51
nl
De Oijense drumfanfare DIOS staat zaterdag voor een behoorlijke uitdaging. Ongeveer 35 man zullen tijdens het Lef! Festival in Oss de bekende danceklassieker ‘Wonderful Days’ van Mental Theo meeblazen. Uiteraard samen met de Bossche dj. "Zijn stijl is andere koek."
Geschreven door

De samenwerking tussen een drumfanfare en een dj is niet alledaags, gaf ook secretaris Jos Hoefnagels van drumfanfare DIOS aan. Maar toen de fanfare door de organisatie van het Lef! Festival werd benaderd, twijfelden de fanfareleden geen moment.
'Stijlen mijlenver uit elkaar'“Natuurlijk is het een uitdaging, want de muziekstijlen liggen mijlenver uit elkaar. Wij spelen wel popmuziek, maar de stijl van Mental Theo is andere koek. Dat maak je niet zo snel mee”, vertelt Hoefnagels.
[YouTube:body:http://youtu.be/3DCdm2MYi5Q]
Vrijdagavond kreeg DIOS pas een mail van de organisatie. En dus moesten de muzikanten snel aan de slag. “We hebben het nummer helemaal uitgeschreven. Het is niet zo dat we ‘Wonderful Days’ een keer luisteren en dan zomaar meespelen. Dat zou saai zijn.”
'Tent op z'n kop'DIOS schreef het lied helemaal uit en oefende maandag, terwijl het eigenlijk kermis was in Oijen. “We beginnen rustiger en bouwen steeds verder op. De tent moet natuurlijk wel op z’n kop. Het echte nummer heeft 150 beats per minuut. Wij spelen rond de 140 tellen per minuut. Na afloop kunnen we wel wat zuurstof gebruiken”, aldus een enthousiaste Hoefnagels.
[YouTube:body:http://youtu.be/R4Zx8xvAHpA]
Het Lef! Festival begint zaterdagavond om zeven uur en wordt gehouden aan de Vorstengrafdonk in Oss.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.