Video

Reconstructie fatale overval Goldies: de hel van Deurne in 70 seconden

17 september 2014 om 18:54 • Aangepast 24 april 2020 om 17:29
nl
Justitie heeft beslist om juweliersvrouw Marina Sanders niet te vervolgen voor het doodschieten van twee overvallers. Doorslaggevend bewijs zijn de bewakingscamera’s. Omroep Brabant heeft de beelden niet gezien, bronnen vertellen wat erop te zien is. Op basis daarvan ontstaat deze reconstructie.
Geschreven door

Het is vrijdag 28 maart, aan het einde van de middag. Juweliersvrouw Marina staat alleen in de winkel. Een man met een zonnebril komt de zaak binnen, het is Abdel H.
In de zaak zet Abdel zijn zonnebril af en zoekt oogcontact. Hij heeft een vraag over een horloge. Maar Marina weet weinig van dat type horloge af en roept haar man erbij. Het echtpaar wisselt van positie. Marina verdwijnt naar de werkruimte, Willy komt naar de winkel om de jongen te woord te staan.
Een man met een map onder de armOpnieuw gaat de bel van Goldies. Willy kijkt naar de sluis en ziet een oudere jongen staan. Hij heeft een zwarte map onder zijn arm. In een flits denkt Willy dat het de vertegenwoordiger is die eerder langskwam.
Maar het tegendeel blijkt waar. De man trekt een wapen en Abdel spuit met pepperspray. Willy stort zich op de man met het wapen. Hij probeert het pistool te pakken, maar dat mislukt. Hij komt op de grond te liggen en wordt mishandeld door de twee.
Schieten door een kierMarina zit in de werkruimte en raakt in paniek. Ze hoort de een van de mannen roepen: ‘schiet hem kapot, schiet hem kapot.’ Ze grijpt het wapen dat het stel heeft aangeschaft nadat ze eerder werden overvallen en loopt richting de deur.
Ze dreigt door de kier van de deur met het pistool als een van de overvallers dreigt naar de werkruimte te komen. De man draait zich om en gaat verder met het belagen van haar echtgenoot. Ze laadt het wapen door en schiet door de kier op een van de overvallers die op haar man zit.
Kogel dwars door de arm in de juwelierDe kogel vliegt dwars door de arm van de overvaller en raakt ook de juwelier. Ze schiet dezelfde overvaller in het been. Maar hij en de andere overvaller gaan door het met het belagen van Willy.
De man is op de beelden duidelijk te zien onder de overvallers. Dan schiet Marina beide overvallers in de borst. Een van hen probeert daarna opnieuw naar de juwelier te gaan, maar zakt na een aantal seconden in elkaar.
Het drama is dan voorbij. Al met al heeft het ruim een minuut geduurd.
Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.