Indrukwekkende minuut stilte op Britse begraafplaats in Valkenswaard, honderden aanwezigen

17 september 2014 om 14:34 • Aangepast 21 november 2020 om 22:32
nl
Op de Britse begraafplaats aan de Luikerweg in Valkenswaard is woensdagochtend een indrukwekkende minuut stilte gehouden. Honderden mensen waren op de speciale begraafplaats aanwezig om de gevallen Britse soldaten te herdenken.
Profielfoto van
Geschreven door

De aanwezigen, onder wie veertig Britse veteranen, verzamelden zich woensdagochtend bij een pannenkoekhuisje in de buurt.
'Indrukwekkende ceremonie'Vanuit daar liepen ze in een stoet naar de begraafplaats. Kinderen van middelbare school Were Di legden kransen en rozen en ze hadden gedichten geschreven. Terwijl de vlag halfstok hing, hield burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard een toespraak.
Hierna werd door tientallen mensen het nummer 'We Will Meet Again' gezongen. De gemeente sprak van een 'indrukwekkende ceremonie'.

Wachten op privacy instellingen...

Britse begraafplaatsValkenswaard was het eerste dorp dat bevrijd werd door het Britse grondleger bij operatie Market Garden.
De militaire begraafplaats bevat 216 graven. Vrijwel alle Britse soldaten die daar begraven liggen, zijn in gevechten rond de bossen van Valkenswaard gevallen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.