Rush Hour Race van Etten-Leur naar hartje Breda: speed e-bike wint, openbaar vervoer grote verliezer - Omroep Brabant
Video

Rush Hour Race van Etten-Leur naar hartje Breda: speed e-bike wint, openbaar vervoer grote verliezer

18 september 2014 om 11:30 • Aangepast 21 november 2020 om 22:32
nl
De speed e-bike, een elektrische fiets waarmee snelheden van 45 kilometer per uur kunnen worden behaald, is het beste vervoermiddel om in de ochtendspits het snelst van Etten-Leur naar het centrum van Breda te komen. Het openbaar vervoer is de grote verliezer van de Rush Hour Race die donderdagochtend werd gehouden. Vijf BB'ers (Bekende Bredanaars) deden mee aan de race met de auto, fiets, elektrische fiets, speed e-bike en het openbaar vervoer.
Profielfoto van
Geschreven door

De vijf deelnemers waren ondernemer Aad Ouborg, nachtburgemeester Martijn Bonk, politicus Michiel van Nispen, atleet Armand van der Smissen en motorcoureur Jurgen van den Goorbergh. Ze startten om vijf voor halfnegen op het Stationsplein in Etten-Leur.
Van daaruit moesten ze ieder met hun eigen vervoermiddel het centrum van Breda zien te bereiken. De BB'ers kregen daarvoor ongeveer drie kwartier de tijd.
De uitslagNa 20 minuten en 17 seconden kwam Jurgen van den Goorbergh met de supersnelle elektrische fiets de Grote Markt oprijden. Aad Oudborg moest zijn auto buiten de singels parkeren, maar behaalde na een reis van 24 minuten en 29 seconden de tweede plaats.
Rustig krantje lezenEen halve minuut later volgden atleet Van der Smissen op de normale fiets en de nachtburgemeester op een gewone elektrische fiets. Michiel van Nispen was bijna tien minuten later. Hij had de bus genomen en die had nog vertraging ook. Na bijna 36 minuten kon ook hij de Grote Markt bereiken. Stukken later, maar hij had dan wel rustig zijn krantje kunnen lezen.

Wachten op privacy instellingen...

Fiets is snellerDe zogenoemde Rush Hour Race werd gehouden om het tienjarig bestaan van het fietspad tussen Etten-Leur en Breda te vieren.
Ook hoopt de organisatie het reizen per fiets tussen de steden te promoten. Volgens hen is het per fiets sneller om in Breda te komen dan bijvoorbeeld met de auto of het openbaar vervoer. En dat blijkt nu ook.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.