Video

Leerlingen Eindhovense vmbo-school Taalbrug tonen respect voor veteranen

17 september 2014 om 16:05 • Aangepast 21 november 2020 om 22:31
nl
Op vmbo-school Taalbrug in Eindhoven hebben oorlogsveteranen woensdag een grootse ontvangst gekregen. De veteranen die 70 jaar geleden Brabant hebben bevrijd, kwamen om vragen te beantwoorden van leerlingen.
Profielfoto van
Geschreven door

De belangstelling voor de verhalen van de veteranen op de school was enorm. Leerlingen hebben ook veel geleerd over de Tweede Wereldoorlog, zegt een docente. Bovendien gaan ieder jaar groepen leerlingen van Taalbrug naar Normandië in Frankrijk, waar de geallieerden zijn geland.

Wachten op privacy instellingen...

'Ik voel me 28'De leerlingen hebben oprecht bewondering voor de bevrijders van toen. “Ik krijg gewoon rillingen als ze binnenkomen. Wow, die hebben voor onze vrijheid gevochten, denk ik dan”, zegt de 16-jarige Quincy Roos. De 17-jarige David van Stappen heeft veel respect voor de veteranen en vindt het ongelofelijk dat ze nog leven en komen vertellen over de bevrijding.
De 91-jarige Engelse veteraan Ken maakt grapjes over zijn leeftijd: “Ik ben 28 jaar", zegt hij. "Oh nee 91, maar ik voel me 28”. Hij zegt het geweldig te vinden om met de jeugd over de oorlog te praten: “It keeps me young”. Ken wisselt zijn e-mailadres uit met een belangstellende leerling en is aangenaam verrast over de kennis die de scholieren van de Tweede Wereldoorlog hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.