'Geld om veteranen via crowdfunding naar Eindhoven te halen bijna binnen'

18 september 2014 om 09:00
nl
De stichting achter de 18 september-herdenking in Eindhoven heeft het geld om vijf veteranen over te laten vliegen, bijna binnen. Via crowdfunding hoopte de stichting 15.000 euro binnen te halen. Veteranen die herdenkingen bijwonen in het kader van Operatie Market Garden moeten vaak zelf opdraaien voor de kosten van een ticket en verblijf.Toch hoopt de organisatie dat de laatste euro's nog binnen te krijgen.,En de positieve publiciteit rond de herdenkingen moet daarbij helpen.
Geschreven door

Met het geld worden vijf veteranen naar Eindhoven gevlogen. Vier van de vijf veteranen hebben nog nooit een herdenking in Eindhoven bijgewoond. "Daarom vonden wij het belangrijk om ze hierheen te halen. Wij hebben het geld niet om de kosten daarvoor te betalen, dus zetten wij crowdfunding in", legt voorzitter Raymond van de Wouw uit.
Actie loopt doorDe crowdfundingactie is een succes. Vooral bedrijven haakten in op de actie en stortten geld. Toch verwacht Van de Wouw nog wel wat meer bijdragen, vooral van particulieren. "De actie gaat ook na 18 september door, dus mensen kunnen geld blijven storten." De organisatie komt nog negenduizend euro tekort.  Organisator Van de Wouw:"Ik kan me niet voorstellen dat het niet gaat lukken. Vooral niet met de gigantische publiciteit van de afgelopen tijd".
Donderdagavond wordt de bevrijding in Eindhoven herdacht met een fakkeldefilé met daarin historische oorlogsvoertuigen en toespraken op het Stadhuisplein.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.