Oud-trainer Ranomi Kromowidjojo Christiaan Sloof aan de slag bij Arethusa in Oss

17 september 2014 om 21:48
nl
Christiaan Sloof staat sinds kort langs de badrand bij zwemvereniging Arethusa uit Oss. Voorzitter van de zwemclub Paula Warmerdam bevestigt dat de voormalig zwemtrainer van Ranomi Kromowidjojo actief is voor de vereniging uit Oss, maar wil er verder helemaal niets over zeggen.
Geschreven door

Christiaan Sloof heeft het in een relatief korte tijd meegemaakt: de ups en downs van topsport.
Weg als trainer 'Kromo'In november 2013 werd hij uit de coulissen van het Nederlands topzwemmen getrokken, om trainer te worden van Ranomi Kromowidjojo. Sloof nam de plek in van Marcel Wouda, die in een amateuristische KNZB live-uitzending op YouTube te horen kreeg dat hij door Kromowidjojo aan de kant werd gezet.
Sloof was de nieuwe man. Zeven maanden later was het avontuur echter al voorbij. Uit eigen beweging trok hij zich terug. Althans, zo luidt de officiële lezing. Dat Sloof aan de slag gaat bij zwemvereniging Arethusa uit Oss heeft te maken met het feit dat de KNZB nog een lopend contract met hem heeft tot en met december 2015. Door Sloof bij Arethusa te detacheren hoopt de KNZB een gedeelte van het salaris dat de bond kwijt is aan Sloof, terug te krijgen via Arethusa. Min of meer een vergoeding.Reactie Arethusa"Pas als de contracten zijn getekend wil en kan ik u meer vertellen. Ik wil het hier graag bij laten. Ik praat pas als er getekende contracten liggen." Wel bevestigt Paula Warmerdam dat Sloof aan het werk is in Oss. Het zou gaan om een periode van kennismaking tussen de vereniging en Sloof. Als die periode goed verloopt dan gaan de contracten' getekend worden. "Als ik uw telefoonnummer krijg dan bel ik u als eerste op, als het zover is", zegt de voorzitter van Arethusa.
Hoofdtrainer in Oss Edwin van Ieperen geeft na enig aandringen ook toe dat de oud-trainer van Ranomi bezig is aan een kennismakingsperiode in Oss. Op de vraag of Sloof dan zijn assistent of zelfs de nieuwe hoofdtrainer wordt van Oss, verwijst hij enigszins geprikkeld door naar voorzitter Paula Warmerdam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.