Yuri van Gelder moet plaatsmaken voor Van Assche in WK-turnteam

18 september 2014 om 20:48 • Aangepast 24 april 2020 om 17:30
nl
Bondscoach Mitch Fenner heeft door een voetblessure van Boudewijn de Vries tot een opmerkelijke aanpassing van het Nederlands mannenteam voor het WK turnen moeten besluiten. Hij verving Yuri van Gelder uit Den Bosch woensdag door Anthony van Assche omdat deze op alle toestellen inzetbaar is. Van Gelder is zoals bekend ringenspecialist.
Geschreven door

Hoewel nog niet definitief is vastgesteld wie op welk onderdeel in China in actie komt, was wel duidelijk dat door het (gedeeltelijk) wegvallen van De Vries een volledige teamscore op de WK niet mogelijk was tenzij een allrounder zou worden opgeroepen.
Teamkwalificatie voor Olympische Spelen"Ik vind het spijtig dat ik een fitte turner met medailleperspectief op het laatste moment uit het team moet halen'', zei Fenner. "We hebben een route uitgezet naar de Olympische Spelen. Ons eerste belang is de teamkwalificatie. Ik wil geen risico lopen dat die in gevaar komt.''
Van Gelder reageerde professioneel op de teleurstelling. "Natuurlijk baal ik ongelooflijk, maar ik snap dat dit voor het team de beste optie is. Uiteraard steun ik Fenner hierin. Ik blijf onderdeel van het team in de voorbereiding op de Spelen."
WK in ChinaVan Vliet raakte tijdens het Londen Open geblesseerd. Komend weekeinde wordt tijdens de laatste trainingsstage bekeken welke toestellen hij wel voor zijn rekening kan nemen. Het wordt dan tevens duidelijk of de tweede reserve meegaat.
Het WK turnen wordt van 3 tot en met 12 oktober gehouden in China.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.