Lullaby: sprookjesachtig tafereel van verlichte fietsen in de straten van Tilburg

18 september 2014 om 00:43
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Een lichtjesroute van dertig versierde fietsen in Tilburg
1/2 Fietsend lichtspektakel door Tilburg: 'Ik krijg de lach niet meer van m'n gezicht af'
Fietsen met knipperende en gekleurde lichtjes gingen woensdagavond door de straten van Tilburg. Onder begeleiding van dromerige muziek fietsten zo'n dertig mensen mee met de tocht, 'Lullaby'. Het kunstproject voor en door Tilburgers is onderdeel van kunstfestival Incubate.
Geschreven door

Het project is van de Engelse kunstenaar Luke Jerram, die tijdens een eerdere editie van Incubate al 103 piano's in de stad neerzette. "Ik vind het leuk om kunst te maken, die niet in een galerie, een theater of een concertzaal past."
Naakte toeschouwersDe fietsende lichtjesroute werd dinsdagavond ook al gehouden en de Tilburgers reageerden enthousiast. Luke Jerram: "Mensen keken vanachter hun ramen. Ze klapten en zwaaiden naar ons en we zagen zelfs een paar naakte mensen achter hun badkamerraam!"
Een deelneemster had aan het eind van de tocht een lamme arm van het zwaaien. "Ik voelde me een combinatie van Sinterklaas en een vierjarige en een heel klein sprankje koningin."
Iedereen kan meedoenDe sprookjesachtige stoet van Lullaby trekt nog de hele week door Tilburg en steeds door een andere wijk. Iedereen die zin heeft in een fietstochtje van zo'n anderhalf uur, mag aansluiten.
De tocht is verslavend volgens een van de fietsers: "Ik krijg de glimlach vannacht gewoon niet meer van m'n gezicht af. Die blijft gewoon zo staan!"

Wachten op privacy instellingen...