Benno Larue zou niet goed meewerken: landsadvocaat wil dat hij zijn enkelband blijft dragen

18 september 2014 om 12:04 • Aangepast 21 november 2020 om 22:31
nl
Benno Larue uit Den Bosch heeft donderdag in een kort geding geëist dat hij zijn enkelband mag afdoen. Volgens Larue is de band overbodig, omdat hij het opgelegde gebiedsverbod niet overtreedt. Maar de landsadvocaat heeft bezwaren. De rechtbank doet op 6 oktober uitspraak.
Profielfoto van
Geschreven door

De voormalig zwemleraar uit Den Bosch kreeg zes jaar celstraf voor het misbruiken van tientallen zwakbegaafde meisjes tijden zwemlessen. Hij is momenteel voorwaardelijk vrij. Eén van de voorwaarden is een gebiedsverbod voor gemeenten waarin zijn slachtoffertjes wonen. Dit vanwege de grote impact op de kinderen. Het gaat bijvoorbeeld om Tilburg, Den Bosch en Vught.
Niet verwachtGeheel tegen de verwachting van de aanwezige journalisten in, was Larue, die momenteel in Leiden woont, zelf aanwezig. Hij gaf duidelijk aan dat hij enorm last heeft van zijn enkelband. Bovendien hapert de band regelmatig, zo zei hij.
Volgens journaliste Saskia Belleman van De Telegraaf wil Benno Larue een chauffeursopleiding in Duitsland volgen en wil hij daar gaan wonen. Ook eist hij vanwege de opgelegde voorwaarden een schadevergoeding vanwege gederfd leefgenot.
Toezicht noodzakelijkDe landsadvocaat vindt dat Larue zijn enkelband moet blijven dragen omdat hij nog niet goed meewerkt aan zijn behandeling. Volgens deskundigen is toezicht noodzakelijk, omdat hij niet te genezen is van zijn ziekelijke stoornis van pedofilie.
"Door langdurige controle en therapie moeten de omstandigheden van zijn stoornis verbeteren. Hij moet dus meewerken en dat zijn vrijheid beperkt wordt is niet de schuld van de overheid", zo zegt landsadvocaat Cecile Bitter. Benno Larue en zijn advocaat bestrijden dat.

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!