Video

Katje Gorba overleeft val van zes hoog van flat aan Cypresstraat in Breda: 'Ze heeft niks gebroken'

18 september 2014 om 17:56 • Aangepast 21 november 2020 om 22:30
nl
Een kat is donderdagochtend aan de Cypresstraat in Breda van de zesde verdieping van een flat gevallen. Het lijkt erop dat het diertje genaamd Gorba de val heeft overleefd. Medewerkers van de dierenambulance hebben zich over het beest ontfermd.
Profielfoto van
Geschreven door

De kat zat op een lekdorpel van een raam. Een bewoner belde met de brandweer. Die kwam met een hoogwerker ter plaatse om het dier te helpen.
GeschrokkenToen de brandweerman bijna bij het katje was, schrok het dier en sprong het naar een ander raam. Het katje bereikte de overkant net niet en stortte naar beneden.
Bloed uit bekHet diertje lag even bewusteloos op straat. Er kwam bloed uit zijn bek. Daarna krabbelde het beestje weer op, waarna buurtbewoners zich over het katje hebben ontfermd. De dierenambulance heeft de kat meegenomen.

Wachten op privacy instellingen...

De eigenaar van Gorba is op vakantie. Golam Nabijar past in die tijd op het appartement en op de kat. "Gelukkig leeft ze nog. We zijn naar de dierenarts geweest en ze heeft niks gebroken", vertelt Nabijar opgelucht. "Ze heeft alleen wat moeite met ademen."
De jonge kat is nog wel wat schuchter na het avontuur maar in de armen van Nabijar ligt ze toch ontspannen te spinnen.

Wachten op privacy instellingen...

De dierenarts heeft rust voorgeschreven en dan moet Gorba vanzelf opknappen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!