Taxichauffeur zaak overleden Niels Pijnenburg wordt niet vervolgd

18 september 2014 om 14:41 • Aangepast 24 april 2020 om 17:31
nl
De taxichauffeur die verdacht werd van betrokkenheid bij de dood van Niels Pijnenburg uit Den Dungen, wordt niet vervolgd. Dit heeft justitie donderdag bekendgemaakt. Het uitgebreide onderzoek naar het ongeluk in Sint-Michielsgestel heeft volgens justitie onvoldoende bewijs opgeleverd om de taxichauffeur te vervolgen.
Geschreven door

Niels zou in mei na een avondje stappen ruzie hebben gekregen met de 56-jarige taxichauffeur. Op de N617 Bosschebaan tussen Sint-Michielsgestel en Den Bosch zou hij volgens verklaringen van de chauffeur aan de handrem hebben getrokken en uit de auto zijn gesprongen.
Niels Pijnenburg werd die bewuste zaterdagochtend door omstanders zwaargewond op de weg gevonden. Later op die dag overleed hij aan zijn verwondingen. De chauffeur werd eind mei al vrijgelaten door de politie.
Betrokkenen al op de hoogteDe betrokkenen bij de zaak zijn volgens justitie eerder deze week al op de hoogte gebracht van het feit dat de chauffeur niet vervolgd wordt in de zaak. De chauffeur meldde zich bij op het politiebureau met zijn verhaal.
"Zijn verklaring wordt ondersteund door het technisch onderzoek van de politie. Er zijn onvoldoende aanwijzingen die een vervolging rechtvaardigen'', staat donderdag in een verklaring van justitie.
Feiten boven tafelEerder lieten de ouders van Niels Pijnenburg al aan Omroep Brabant weten dat ze hoopten dat alle feiten in deze zaak boven tafel zouden komen. "Wanneer justitie afziet van strafrechtelijke vervolging van de chauffeur, dan wil ik er zelf een strafadvocaat op zetten", vertelde vader Geert Pijnenburg toen.
Donderdagmiddag wilde Geert Pijnenburg niet reageren op het nieuws.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.