Video

NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar: 'Wie scoort tegen Willem II, mag in zijn blote kont door Breda'

19 september 2014 om 14:48
nl
Over een paar uur is het zover. Dan is Tilburg het toneel van derby, die vorig seizoen zo gemist werd. Bij Willem II-NAC staan maar drie punten op het spel, maar toch voelen de spelers dat het een speciaal duel is. Jurgen Streppel, trainer van de Tilburgers: "Kijk dan naar dit vuurwerk van onze fans, dit is fantastisch."
Geschreven door

Het trainingscomplex van NAC Breda in Zundert ligt er vredig bij. Een handjevol supporters tuurt door het hek en zien een gedreven NAC-selectie afwerken op doel. Het is stil, op de fluitende vogels en het machtige geluid van een voetbalschoen tegen het leder van een bal na.
VuurwerkHoe anders is dat in Tilburg. Ruim honderd fans brullen als de Willem II-spelers zich, een halfuurtje later dan afgesproken, melden op het complex. Strijkers knallen, rode rook beperkt het zicht op het voetbalveld. De Tilburgers hebben een jaar lang ploegen als Emmen mogen ontvangen, en zien nu hun grote rivaal op bezoek komen.
Trainer Streppel lacht uitbundig als de ene na de andere knal hem om de oren vliegt. "Dit is schitterend", zegt hij. "Als je ziet hoe dit leeft, en hoe die gasten, onze fans, er mee bezig zijn. Dat is gewoon mooi."
Op d'un aanvalVolgens verdediger Jordens Peters kan de fanatieke aanhang vrijdag ook nog een rol gaan spelen. "Uitverkocht huis, een publiek wat negentig minuten lang tekeer gaat, Dat voel je wel op het veld."
Willem II kreeg veel complimenten de laatste weken voor het vertoonde spel. En dus gaat de ploeg op dezelfde weg verder. "We hebben de selectie om van de eigen kracht uit te gaan", zegt Peters. "Gewoon op d'un aanval." Streppel: "Wij hebben tegen Feyenoord laten zien dat we kunnen aanvallen met goed positiespel. Ik zie geen enkele reden daar van af te wijken."
Er op klappenAls de Tilburgers winnen, gaan ze NAC voorbij op de ranglijst. Iets wat de Bredanaars willen voorkomen, onder meer door er vanaf minuut één op te klappen. "We moeten agressief zijn, duels winnen", zegt aanvoerder Jelle ten Rouwelaar. "De tegenstander meteen onzeker maken."
Volgens NAC-verdediger Henrico Drost is dat een kwaliteit van de huidige selectie. "We zitten er dit jaar in de duels korter op met zijn allen. Dat was vorig seizoen veel minder, daarin zijn we echt gegroeid."
Blote reetMaar die nieuwe gezichten in de NAC-selectie hebben ook tot gevolg dat niet iedereen het belang van de Brabantse derby inziet. Maar daar heeft Ten Rouwelaar iets op gevonden. "Ik heb tegen die jongens gezegd, als je scoort dan ben je voor een lange periode de held in Breda. Dan kun je in je blote kont door Breda lopen."
Drost, lachend: "Ja, dat riep-ie al ja, die Ten Rouwelaar. In de blote reet door Breda. Ik scoor toch nooit, dus ik ben het slachtoffer niet. Ik ben benieuwd wie de lul is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.