Dieven slaan slag tijdens corso Zundert, film met mogelijke daders al duizenden keren bekeken

18 september 2014 om 20:10
nl
Dieven hebben zondag 7 september tijdens het bloemencorso in Zundert hun slag geslagen in en om de bouwplaatsen van de buurtschappen Tiggelaar en Schijf. Bij het winnende buurtschap Klein-Zundertse Heikant bleef het bij een inbraakpoging.
Geschreven door

Terwijl het buurtschap Schijf in de straten van Zundert deelnam aan het jaarlijkse corso, kreeg hun bouwtent aan de Schijfsebaan in Schijf ongewenst bezoek. Het buurtschap zette een filmpje met de mogelijk daders op hun website. Het filmpje is al meer dan 5500 keer bekeken.
Gereedschap gestolenHet buurtschap Schijf is er volgens voorzitter Gijs van de Sande ‘goed vanaf gekomen’. “Bij ons is er op het eerste oog niets gestolen, blijkbaar waren onze materialen niet van erg grote waarde. Bij het bedrijf waar wij jaarlijks te gast zijn om onze corsowagen te bouwen is dezelfde middag een grote hoeveelheid gereedschap gestolen."
En dan gaat het niet om een paar tientjes. "Die schadepost bedraagt naar schatting tussen de 3000 en 6000 euro. De eigenaar heeft melding gedaan bij de politie”, vertelt Van de Sande.
Tas doorzoekenOp de film is te zien dat twee mannen de bouwtent binnenlopen en beginnen met rondsnuffelen. Een van de mannen doorzoekt een tas en kijkt in een kast. Op de film is niet duidelijk te zien of er iets wordt gestolen.
Van de Sande heeft een dubbel gevoel bij het online zetten van het filmpje. “We zijn er niet blij mee dat er spullen zijn verdwenen. Toch zetten we een dergelijke film liever niet online. Aan de andere kant willen we wel dat het wordt opgelost."
Lasapparaten en aggregaatVan de bouwplaats in het Laarpark van buurtschap Tiggelaar in Zundert verdwenen op de corsodag drie lasapparaten en een aggregaat. "De container met deze materialen is opengebroken. Dat is pas na zes uur gebeurd want tot die tijd zijn er mensen aan het werk geweest om alles op te ruimen", zegt Frank Bastiaansen van het buurtschap.
"Waarschijnlijk zijn de inbrekers gestoord in hun werk, want er stonden nog meer lasapparaten en die zijn blijven staan. Het is wel een financiële strop, want voor volgend jaar moeten we nieuwe materialen kopen". Het buurtschap Tiggelaar doet op korte termijn aangifte bij de politie.
Paardenkracht Het buurtschap Schijf legde tijdens het bloemencorso met hun creatie ‘Krab’ beslag op de vijfde plaats. Buurtschap Tiggelaar eindigde met hun creatie 'Atlas' op de tiende plaats.
Grote winnaar van het corso was het buurtschap Klein-Zundertse Heikant. Hun ontwerp 'Paardenkracht' sleepte de meeste punten in de wacht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.