Terminale Veghelaar ziet voor hem opgeknapte tuin voor het eerst: ‘Het is nog mooier dan ik dacht' - Omroep Brabant

Terminale Veghelaar ziet voor hem opgeknapte tuin voor het eerst: ‘Het is nog mooier dan ik dacht'

18 september 2014 om 21:14 • Aangepast 21 november 2020 om 22:30
nl
Een mooier welkom had Eduard zich niet kunnen wensen. Woensdag mocht de terminaal zieke Veghelaar weer naar huis na lang in het ziekenhuis te hebben gelegen. Eenmaal thuis trof hij een gloednieuwe en ‘bloedmooie’ achtertuin aan.
Profielfoto van
Geschreven door

Sandro Groep uit Woudenberg hoorde het tragische verhaal en besloot om de tuin zaterdag voor niets aan te leggen. “Het is nog mooier dan ik dacht”, riep Eduard toen hij de tuin voor het eerst zag.
'Hij wilde meteen naar buiten'Na een vakantie in Engeland kreeg Eduard slecht nieuws te horen. Er werd bij hem een tumor geconstateerd. De artsen denken dat hij nog hooguit een paar jaar te leven heeft. “Je wereld stort in”, vertelde zijn echtgenote Linsey terneergeslagen. “Normaal is mijn man een bink die nooit huilt, maar nu heeft hij het erg zwaar.”
Zaterdag kwam het tuinbedrijf uit Woudenberg langs om de tuin aan te leggen. Eduard lag toen in het ziekenhuis, maar inmiddels heeft hij de tuin kunnen zien.
Niet alles is af, maar het verschil is al zichtbaar. “Hij vindt het echt heel mooi geworden”, vertelt Linsey. “Toen hij thuiskwam, zei hij dat hij meteen naar buiten wilde om te kijken hoe het was geworden.”

Wachten op privacy instellingen...

'Zoveel mogelijk bieden'Het tragische verhaal van Eduard bereikt veel mensen. Deze week kreeg het echtpaar nog meer aanbiedingen van bedrijven die kosteloos mee willen helpen. Tuinarchitect Jeroen Hamers, die onder meer actief is in Kaatsheuvel, hoorde van het verhaal en schoot meteen te hulp. “Ik vond het zo verschrikkelijk om te horen. Ik wil Linsey en Eduard dolgraag helpen waar mogelijk.”
Daarnaast heeft ook Van der Linden Grondwerken uit Veghel twee containers gesponsord. Sandro Groep is blij dat Eduard en Linsey hulp krijgen van andere bedrijven. “We moeten dit echtpaar zoveel mogelijk bieden nu het nog kan”, vertelt eigenaar Erik Dirksen. Het bouwbedrijf heeft vanwege de gulle actie meer dan honderdvijftig bedankmailtjes gekregen.

Wachten op privacy instellingen...

Zware periodeVolgende week vrijdag krijgt Eduard zijn eerste chemobehandeling. “Dan wordt het een zware periode”, vreest Linsey. “Maar alle hulp en steun die we krijgen helpt ons om door deze periode te komen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.