Bloemist Florero bruut overvallen in Best: 22-jarige man uit Oirschot aangehouden

18 september 2014 om 20:39 • Aangepast 21 november 2020 om 22:30
nl
Bloemist Florero aan de Secretaris L. Jansenstraat in Best is donderdagmiddag overvallen. De dader bedreigde een winkelmedewerker met pepperspray en sloeg daarna op de vlucht. Rond kwart over vijf werd een 22-jarige man uit Oirschot aangehouden vanwege de overval.
Profielfoto van
Geschreven door

Iemand zag hoe de overvaller vluchtte en waarschuwde de politie. In eerste instantie werd gedacht dat het om een overval met pistool ging. Dader snel opgepaktDe man uit Oirschot kan snel na de melding worden opgepakt bij de Rabobank in Best. Bij een parkeerterrein aan Den Ekker, enkele honderden meters verderop, vonden agenten een BB-gun.

Wachten op privacy instellingen...Kort voor de aanhouding kreeg de politie een melding van een overval met een vuurwapen op de zaak aan de Secretaris L. Jansenstraat. Een man was de winkel binnengestapt en spoot een medewerkster met vermoedelijk pepperspray in de ogen. Nadat hij geld uit de kassa griste ging de man er weer vandoor. De medewerkster raakte licht gewond en werd door ambulancepersoneel geholpen.Onderweg naar de melding kwamen agenten een man tegen die aan het signalement van de overvaller voldeed. Na een korte achtervolging kon de verdachte worden aangehouden op de Hartenvier. De aanhouding was mede te danken aan een alerte getuige, die de verdachte had zien lopen en de politie waarschuwde. Na zijn aanhouding werd in de buurt van de verdachte een zogenaamde BB-gun aangetroffen onder een conifeerhaag op het parkeerterrein bij Den Ekker. Bij de man vonden agenten pepperspray.Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.