Benno Larue kan foto's slachtoffers niet meer zien: 'Dat vind ik niet prettig'

18 september 2014 om 22:25
nl
Pedoseksueel Benno Larue uit Den Bosch kan de foto's van zijn slachtoffers niet meer aanzien. Hij vindt het 'niet prettig' om de beelden keer op keer terug te zien, zo schrijft het Algemeen Dagblad donderdag.
Geschreven door

De krant was donderdag bij de zaak tegen Larue in Den Haag, waar de veroordeelde pedoseksueel ook was. Larue betoogde daar dat hij zijn enkelband mag afdoen, omdat hij het opgelegde gebiedsverbod niet overtreedt.
Maar Larue stond ook stil bij de foto's van zijn slachtoffers. Die kan hij niet meer aanzien, omdat hij er een onprettig gevoel van krijgt. Dat vertelde hij geëmotioneerd buiten de rechtbank tegen het Algemeen Dagblad.
Vreselijk voor ouders"Steeds staan er weer foto's in de kranten. Dat vind ik niet prettig, dat moet toch vreselijk zijn voor de ouders van die kinderen."
Larue vraagt media, waaronder kranten, de foto's niet meer te plaatsen. "Ik vraag het voor de ouders van die kinderen. Niet voor mezelf, ik kom met mijn kop op tv, dat is mijn eigen schuld", gaat hij verder.
Zes jaar celstrafDe voormalig zwemleraar uit Den Bosch heeft zes jaar celstraf gekregen voor het misbruiken van tientallen zwakbegaafde meisjes tijden zwemlessen. Hij is momenteel  voorwaardelijk vrij.
Eén van de voorwaarden is een gebiedsverbod voor gemeenten waarin zijn slachtoffertjes wonen. Dit vanwege de grote impact op de kinderen. Het gaat bijvoorbeeld om Tilburg, Den Bosch en Vught.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.