Video

Pierre Kartner uit Breda wint oeuvreprijs Buma NL Awards

19 september 2014 om 00:30
nl
Pierre Kartner uit Breda heeft donderdagavond de oeuvreprijs, de zogeheten Life Time Achievement Award, gewonnen bij de Buma NL Awards. Ook Snollebollekes uit Best en Django Wagner uit Nuenen vielen in de prijzen.
Geschreven door

Het festival was voor de vijfde keer in Den Bosch. Nadat de eerste drie jaar artiesten optraden in het Theater aan de Parade of in cafés, waren nu voor het tweede jaar op rij veel optredens buiten op de Parade.
De winnaars van de Buma NL Awards werden gekozen door een jury die was samengesteld uit professionals in de muziekindustrie. Zij hadden voor deze editie in zeven categorieën de nominaties vastgesteld. Negentien artiesten waren genomineerd.
Meer Brabanders in de prijzenKartner kreeg een award voor zijn gehele oeuvre. Hij ontving die uit handen van burgemeester Rombouts van Den Bosch bij het Theater aan de Parade, die ook nog een stukje voor onze camera's zong.[YouTube:body:http://www.youtube.com/watch?v=dtwmlp53sV4]
Behalve Pierre Kartner vielen er meer Brabanders in de prijzen. Snollebollekes uit Best, die eerder ook al waren genomineerd, gingen er vandoor met de award voor beste single. Het liedje Vrouwkes wist de jury het meest te bekoren. [YouTube:body:http://www.youtube.com/watch?v=skoSBQPzqMA]
Verder kreeg Django Wagner uit Nuenen de award voor beste zanger. [YouTube:body:http://www.youtube.com/watch?v=chiPXK7Bbyg]
Nederland MuzieklandVorig jaar werd de Buma NL Awardshow op de Parade opgenomen en enige tijd later uitgezonden in het SBS-programma Nederland Muziekland.
De optredens waren voor iedereen gratis toegankelijk. Dit jaar was de door Antje Monteiro gepresenteerde show in het Theater aan de Parade en alleen toegankelijk voor genodigden en deelnemers aan de conferentie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.