Jaguar en Jeep afgepakt van oplichtersduo dat in hotel Breda werd aangehouden - Omroep Brabant

Jaguar en Jeep afgepakt van oplichtersduo dat in hotel Breda werd aangehouden

19 september 2014 om 12:02
nl
De politie heeft donderdag in het Belgische Brasschaat beslag gelegd op een Jaguar en een Jeep van twee oplichters. Het gaat om de mannen (33 en 37) die op 1 september zijn opgepakt in een hotel in Breda. Op die dag werd ook al beslag gelegd op een Jaguar.
Geschreven door

Het onderzoek naar de twee leidde uiteindelijk naar de woning in België. Het Integraal Afpakteam van de Nederlandse politie en de Belgische politie hebben die donderdag doorzocht. Er werd beslag gelegd op de twee auto's, een klein geldbedrag en bewijsmateriaal.
Grootschalige oplichtingspraktijkenDe twee worden verdacht van grootschalige oplichtingspraktijken. Via een listige financiële constructie wisten zij contant geld te stelen van mensen die onroerend goed in het buitenland wilden verkopen.
Buit van 40.000 euroDe 37-jarige hoofdverdachte presenteerde zichzelf als een succesvol zakenman in de vastgoedbranche. Samen met zijn 33-jarige compagnon bood hij diensten aan. In één geval leidde dat volgens de politie tot een buit van 40.000 euro. De politie kreeg diverse aangiften van pogingen tot oplichting.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.