Gek of niet? Berry rent iedere dag van Tilburg naar Breda

19 september 2014 om 12:02
nl
Velen nemen de auto naar hun werk, maar Tilburger Berry Snoeren legt iedere dag 54 kilometer rennend af naar zijn job in Breda. Veel mensen verklaren hem voor gek maar voor Berry is het een makkie. Hij traint voor een klassieke wedstrijd in Griekenland.
Geschreven door

Berry is aan het oefenen voor de Sparthalon, een wedstrijd in het Griekse Sparta over 246 kilometer. Iedere dag rent hij daarom op en neer. Berry heeft een sportwinkel in Breda en strikt graag de veters van zijn sportschoenen.
Hobby en beroepDe Tilburger heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt, zo laat hij weten. "54 kilometer per dag lopen is fijn en als ik in de zaak kom, is het leuk om mensen te motiveren en te adviseren over schoenen en kleding", zo zegt de winkelier.Maar 54 kilometer per dag is nog géén 246 kilometer, zo hoort hij vaak.
Basis conditieBerry zegt dat dit een ideale manier is om aan je conditie te werken en om kilometers in de benen te krijgen. "Ik heb al een keer 185 kilometer per dag gelopen, dus ik kom aardig in de buurt".
Vrijdag werd Berry gevolgd door verslaggever Maarten van den Hoven. Maar Maarten was op de fiets.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.