PSV-trainer Phillip Cocu: 'Cambuur gaat ons het vuur aan de schenen leggen'

19 september 2014 om 12:17
nl
Ondanks dat 'de klassieker' Feyenoord - Ajax gelijktijdig gespeeld wordt, leert een blik op de ranglijst dat PSV - Cambuur de échte topper van dit weekend is. PSV is immers koploper, Cambuur de trotse nummer drie. Zondagmiddag treffen beide ploegen elkaar in het Philips Stadion.
Geschreven door

Phillip Cocu weet wat zijn ploeg zondagmiddag te wachten staat. "Cambuur is een ploeg die goed georganiseerd speelt en ons het vuur aan de schenen gaat leggen. Redelijk vrijuit. Halen ze hier geen resultaat, dan gaan ze gewoon weer naar Leeuwarden. Terwijl van ons niets minder dan drie punten wordt verwacht."
Guardado en Hiljemark niet fit voor CambuurPSV zal het zondagmiddag, naast de langer geblesseerden Memphis Depay en Stijn Schaars, ook zonder Andres Guardado en Oscar Hiljemark moeten stellen. Beide spelers zijn niet fit.
Of dat betekent dat dezelfde spelers die tegen Estoril begonnen ook tegen Cambuur in de opstelling staan wilde Cocu, traditiegetrouw, nog niet zeggen. "Het elftal zal niet op zijn kop staan. Heel veel veranderingen zullen er niet zijn."
Weerzien voor RitzmaierCambuur verbaasde vorig seizoen vriend en vijand door zich als promovendus moeiteloos te handhaven met aantrekkelijk en gedurfd voetbal. Een van de steunpilaren was toen de 21-jarige PSV-huurling Marcel Ritzmaier.
Met de ervaring van een constant jaar in de eredivisie meldde de jonge Oostenrijker zich dit seizoen weer in Eindhoven, ambitieus en van plan om de lijn bij PSV weer voort te zetten. Maar vooralsnog zit Ritzmaier vooral op de bank. In de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle moest hij zelfs op de tribune plaatsnemen.
Ritzmaier gelooft in zijn kansenIn het Europa League-duel tegen Estoril Praia mocht Ritzmaier weer eens opdraven. De laatste twintig minuten verving hij Adam Maher.
Maar Ritzmaier wil meer. "Ik wil natuurlijk altijd spelen. Zeker als jonge voetballer is dat belangrijk. Maar ik wil me van de goede kant blijven laten zien. Op de training moet ik het laten zien. Als de trainer en het team me nodig hebben, dan sta ik er. Het seizoen is nog lang. Ik krijg zeker nog wel mijn kansen."
Maar toch. Vorig seizoen belangrijk bij een ploeg die goed meedraait in de eredivisie, terwijl hij nu vooralsnog een bijrol vervult bij PSV. Was Ritzmaier niet liever nog een jaar in Leeuwarden gebleven? "Achteraf is het makkelijk praten, maar bij een topclub is nu eenmaal meer concurrentie. Voor mij is het een prikkel", vertelt Ritzmaier.
De punten blijven in Eindhoven"De wedstrijd tegen Cambuur is natuurlijk bijzonder. Tegen mijn oude ploeg, waar ik het vorig jaar geweldig naar mijn zin had. Dat wordt een mooie wedstrijd. Maar als wij ons spel kunnen spelen, ben ik niet bang voor een misstap. De drie punten blijven in Eindhoven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.