Video

Politie blaast naspelen verovering Thompsonbrug in Grave af: schieten met losse flodders mag niet

19 september 2014 om 18:20
nl
Het naspelen van de verovering van de John S. Thompsonbrug in Grave tijdens operatie Market Garden in de Tweede Wereldoorlog, gaat vrijdag niet door. Burgemeester Lex Roolvink van Grave had toestemming gegeven voor het gebruik van losse flodders bij de simulatie, maar de politie staat dit niet toe.
Geschreven door

De burgemeester wist hier echter niets van af. “Als je een gevecht wil nabootsen, horen daar de nodige schermutselingen bij. Toen ik bij de brug kwam, bleek dat er niet geschoten mocht worden. Dat verbaast mij en ik vind het zeer spijtig voor alle schoolkinderen die hier nu zijn”, vertelt Roolvink.
RaadselHet is een raadsel voor de burgemeester wie de beslissing heeft genomen dat er niet geschoten mag worden. “We onderzoeken nu waar het precies is misgegaan”, laat een teleurgestelde Roolvink weten.
Zeventig jaar geleden veroverden eenheden van de 82e Airborne Division de brug en werd Grave bevrijd. Vrijdag zouden vrijwilligers de verovering nabootsen. De voertuigen staan bij de brug en vrijwilligers lopen in Amerikaanse oorlogskleding. Nu blijkt dus voor niets, want de simulatie gaat vrijdag zeker niet door.
SchoolkinderenRuim honderd kinderen van verschillende scholen uit de omgeving stonden vrijdagmiddag al bij de brug om de simulatie van dichtbij mee te maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.