CDA probeert neergang te keren met jonge lijsttrekker Marianne van der Sloot

19 september 2014 om 19:00
nl
Het CDA in Brabant wil dat Marianne van der Sloot uit Den Bosch lijsttrekker wordt bij de verkiezingen voor Provinciale Staten die volgend jaar maart worden gehouden. Dat heeft het bestuur van het CDA vrijdag in Goirle bekend gemaakt. Deze week maakte provinciebestuurder Ruud van Heugten bekend dat hij het aanbod om lijsttrekker te worden geweigerd had.
Geschreven door

Met de 32-jarige Marianne van der Sloot kiest het CDA in Brabant voor een nieuwe generatie. Van der Sloot zit in de gemeenteraad van Den Bosch, maar heeft geen ervaring in de provinciale politiek.
BoegbeeldVolgens voorzitter Wil van der Kruijs van het CDA Brabant is Van der Sloot de 'verpersoonlijking van het CDA in Brabant'. Hij noemt haar 'een boegbeeld van een nieuwe generatie CDA'ers'. "Haar gedrevenheid en enthousiasme zijn precies datgene wat het CDA nodig heeft", aldus Van der Kruijs.
Gouden verkiezingsresultaatBij de laatste verkiezingen leverde het CDA steeds veel stemmen in. In 2003 stemde nog 37 procent van de Brabanders op het CDA. In 2007 was de aanhang geslonken tot 31 procent. Met Van Heugten als lijsttrekker 2011 was daar nog maar 17 procent van over. Marianne van der Sloot hoopt die trend te kunnen keren. "We gaan voor een gouden verkiezingsresultaat", zegt ze.
Nummer twee op de kandidatenlijst [DOC] is Ton Braspenning, melkveehouder en CDA-politicus in Alphen-Chaam. De huidige gedeputeerde Brigite van Haaften staat op de derde plaats. De kandidatenlijst die het bestuur van CDA Brabant nu heeft gemaakt moet op 29 november nog bekrachtigd worden door de algemene ledenvergadering.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.