Robert Braber schenkt Willem II in blessuretijd zege op NAC Breda

19 september 2014 om 21:43
Willem II heeft vrijdagavond met 2-1 gewonnen van concurrent NAC Breda in de eredivisie. Voor de pauze was het heel aardig wat de ploegen in Tilburg lieten zien, na rust was het weinig soeps. Robert Braber, nota bene woonachtig in Breda, maakte diep in blessuretijd de winnende treffer.

Bij Willem II verving Jerson Cabral de geblesseerde Terell Ondaan in de basis. De tegenstander uit Breda kende geen verrassingen in de opstelling. Het stadion zat goed vol, maar was niet uitverkocht.
Sahar opent de scoreBij eerste mogelijkheid was het direct raak. In de twaalfde minuut was Ben Sahar het eindpunt van een snelle aanval. Hij rondde keurig af op een pass van Stijn Wuytens: 1-0. Het was zijn eerste treffer in Tilburgse dienst.
Twee minuten later had Robert Braber de score moeten verdubbelen. De middenvelder bleek met zijn kopbal niet precies genoeg. Willem II had in deze fase van de wedstrijd het overwicht en bleef naarstig op zoek naar een tweede treffer. Zo kwam spits Samuel Armenteros in scoringspositie, maar hij vond doelman en aanvoerder Jelle ten Rouwelaar op zijn weg. NAC had helemaal niets te vertellen.
Na een half uur kregen de gasten de eerste mogelijkheid. Aanvaller Tighadouini creëerde ruimte voor een schot, maar plaatste de bal net niet goed genoeg. De Tilburgse storm ging vanaf dat moment liggen. Voor NAC was dat goed nieuws, omdat de ploeg rijp leek voor de slacht.
Gelijkmaker via MaticVlak voor de pauze maakte de ploeg van trainer Nebosja Gudelj zelfs nog gelijk. Met een schot van afstand bracht Uros Matic de stand op 1-1. Daarmee werd NAC rijkelijk beloond voor het vertoonde spel in het eerste bedrijf.
Het eerste vuurwerk na de pauze, was niet letterlijk. Fans gooiden een brandend projectiel op het veld, waardoor de wedstrijd eventjes stil moest worden gelegd. Doelman Kostas Lamprou trapte het vuurwerk weg, waardoor het duel verder kon. Even later was Armenteros gevaarlijk, maar het bleef 1-1.
Duel meer in evenwichtTighadouini had NAC acht minuten na de pauze op voorsprong kunnen zetten. Zijn inzet was niet eens briljant, maar doelman Lamprou reageerde er onzeker op. Het bleef zonder consequenties. De wedstrijd was in deze fase wat meer in evenwicht.
De tweede helft verliep een stuk minder amusant dan de eerste. Er waren nauwelijks kansen en er werden veel persoonlijke fouten gemaakt. Trainer Jurgen Streppel bracht Bruno Andrade in de ploeg voor Armenteros, maar ook dat leidde niet tot een verandering van het spelbeeld.
Cabral onderuit, geen strafschopTien minuten voor tijd schreeuwde heel Tilburg om een strafschop. Cabral werd in de rug gelopen en ging onderuit in het strafschopgebied. De scheidsrechter wuifde het voorval weg. De aanvaller moest geblesseerd van het veld en werd vervangen door Charlton Vicento.
Beide ploegen leken zich te neer te leggen bij de remise. In blessuretijd was het Braber die de thuisploeg alsnog de overwinning bezorgde. Willem II was daarmee de gelukkigste in de derby.
'In Tilburg winkelen'"Ik moet dit weekend maar een keer met mijn vriendin in Tilburg gaan winkelen", vertelde Robert Braber na afloop. "Ik slaap gewoon lekker in Breda vanavond hoor. Dit is het mooiste wat er is. Ik ben een publieksspeler. Als je dan de beslissende maakt, is het schitterend."
Jordens Peters is blij dat Willem II de Brabantse derby heeft gewonnen. "We laten de onderste regionen nu echt ver achter ons", vertelt hij tevreden. "Als je voor handhaving gaat, moet je winnen van de concurrenten. Dat heb ik twee jaar geleden geleerd. Daarom is dit zo belangrijk."