Zuidoost-Brabant wil afgeslankte 'Ruit' rond Eindhoven

19 september 2014 om 19:03
nl
Zuidoost-Brabant wil een afgeslankte vorm van de 'Ruit'. Dat is de autoweg die de provincie ten noordoosten van Eindhoven via Helmond wil laten aansluiten op de A67. Een werkgroep van verkeerswethouders uit de regio gaat bij de provincie bepleiten de plannen terug te schroeven.
Geschreven door

Volgens de wethouders kan de groei van het autoverkeer afgeremd worden door fietsgebruik te stimuleren, maar ook door bijvoorbeeld meer treinen te laten rijden op het traject Deurne-Best.
De conclusie is wel dat er desondanks nieuwe wegen nodig zijn, ook omdat het opkrikken van bestaande wegen veel te veel kost.
TweebaanswegDaarom stellen de wethouders een afgeslankte vorm voor van de Ruit. Door het Dommeldal, van Eindhoven naar Aarle Rixtel zou geen vierbaansweg moeten komen, maar een tweebaansweg. Daarnaast zou de bestaande N279 van Veghel naar Helmond waar deze nieuwe weg op aansluit geen ongelijkvloerse kruisingen nodig hebben. Ook zou die weg oostelijk om de Helmondse wijk Dierdonk heen geleid moeten worden.
De gemeenten hopen met hun ideeën de provinciale politiek te beïnvloeden. Gedeputeerde Staten neemt eind september een voorlopig standpunt over de Ruit in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.