Fors lagere straf voor Eindhovenaar (22) die van dichtbij drugsdief neerschoot

19 september 2014 om 20:14
nl
Een 22-jarige man uit Eindhoven moet vijf jaar de cel in omdat hij vorig jaar een man uit Grave van dichtbij heeft neergeschoten. De Eindhovenaar werd door het slachtoffer beroofd van zijn drugs, waarop hij de achtervolging in zette en een vuurwapen tegen zijn hoofd zette.
Geschreven door

Dat gebeurde in winkelstraat Grote Berg. De dader vuurde een kogel af die het hoofd van het slachtoffer schampte.
Justitie eiste negen jaarTwee weken geleden eiste justitie negen jaar celstraf tegen de Eindhovenaar. De man zou zich volgens het OM schuldig hebben gemaakt aan poging tot moord.
Dat is volgens de rechtbank in Den Bosch niet bewezen. Er zou volgens de rechter geen sprake zijn van voorbedachten rade.
SchadevergoedingDe rechtbank legt daarom een lichtere straf op dan de officier van justitie eiste. Volgens de rechtbank is poging tot doodslag wel bewezen. De verdachte zou ‘hebben aanvaard’ dat er een kans zou zijn dat het slachtoffer zou komen te overlijden.
De Eindhovenaar moet het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 1020 euro. Een 23-jarige man die in Oss woont en betrokken zou zijn bij de schietpartij, is vrijgesproken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.