Loop onopgemerkt door Den Bosch: filmmaker brengt stad prachtig in beeld

19 september 2014 om 21:31
nl
Loop onopgemerkt door Den Bosch en zie hoe de vogels sierlijk voorbij fladderen. En bekijk even verderop hoe vissers in de grachten geduldig op hun prooi azen. Jawel, het nieuwe filmpje van filmmaker Ralf van de Veerdonk is weer om van te smullen. De regisseur verplaatste voor zijn nieuwe ‘promofilm' het speelveld van de lucht naar de grond en brengt enkele bijzondere hotspots fraai in beeld. Op ooghoogte, dit keer.
Geschreven door

De eerdere beelden van Den Bosch die vanuit de lucht door een drone werden vastgelegd, bezorgden ons al kippenvel. Voor de nieuwe shots gebruikt Van de Veerdonk een steadicam, een handig hulpmiddel om de camera te stabiliseren.
Dorstige BosschenarenDat resulteert in bijzonder mooie shots, zoals van de gouden draak die over het Stationsplein waakt, de imposante Sint-Janskathedraal waar wandelaars nietsvermoedend voorbijlopen en de Markt, waar dorstige Bosschenaren onder een stralende zon een lekker biertje pakken.
Maar het meest bijzondere aan de film is dat de 'figuranten' niet in de gaten lijken te hebben dat Van de Veerdonk ze aan het filmen is. Als een slang kronkelt hij geruisloos door het centrum en laat hij als een professional de volle schoonheid van de Brabantse hoofdstad zien.
Ondergaande zonNa een goede twee minuten eindigt de reis bij de kanonnen van Bastion Oranje, met op de achtergrond een fraaie ondergaande zon. Opnieuw, niets meer dan lof.
Bekijk ook het vorige filmpje van Ralf van de Veerdonk, gefilmd vanuit de lucht:[YouTube:body:http://youtu.be/xnex8GD87SA]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.