Hoeveel betaal je voor je hondje? Tilburg is de duurste: '123 euro belasting is schandalig'

21 september 2014 om 15:19
nl
Het is mogelijk: bezuinigen op de uitgaven voor je hond, zonder hem te laten verhongeren. Daarvoor moet je wel verhuizen. Prikjes, brokken en een halsband zijn namelijk overal even duur, maar de hondenbelasting niet. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Brabant.
Geschreven door

Hondenbezitters zijn in Tilburg het duurst uit. Zij betalen daar jaarlijks 123 euro aan hondenbelasting voor de trouwe viervoeter. Wie twee honden heeft, betaalt zelfs 300 euro.  
Helemaal geen hondenbelastingTerwijl hondenbezitters in Tilburg honderden euro's aan belasting moeten betalen, heffen 32 andere gemeentes helemaal geen hondenbelasting. In de resterende plaatsen loopt het jaarlijkse bedrag voor een herder, poedel, labrador of andere hond flink uiteen.
Bekijk hier hoe hoog de hondenbelasting in jouw gemeente is.
'Gewoon schandalig'In Tilburg zijn sommige inwoners niet te spreken over de hondenbelasting. "123 euro belasting per jaar voor een hondje, het is gewoon schandalig", is één van de reacties op het hondenuitlaatterrein aan de Ringbaan-Zuid. "En dan zou je denken dat ze hier de boel goed kunnen onderhouden met dat geld, maar dat gebeurt ook niet eens."
De hondenbezitters krijgen politieke steun van Loes Dielissen van de Tilburgse Volkspartij. "Met de helft van het geld dat we nu ophalen, zouden we alle voorzieningen in de stad prima kunnen onderhouden en zelfs kunnen verbeteren", aldus Dielissen.
Poepbakken legen"Met bijna een miljoen euro kunnen we best wat vaker de poepbakken legen en de veldjes vegen", vindt Dielissen. "Nu wordt er jaarlijks 1,7 miljoen opgehaald aan hondenbelasting en zijn de voorzieningen niet eens op orde. Dat moet eigenlijk niet kunnen."
Volgens wethouder Erik de Ridder is het Tilburgse systeem juist eerlijk. "Wij gaan uit van het standpunt dat de vervuiler betaalt", vertelt De Ridder. "In dit geval is dat de hondenbezitter, dus hij betaalt belasting. In Tilburg is dat inderdaad meer dan in veel andere plaatsen, maar wij maken dan ook veel kosten voor de honden in onze stad."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.