Van afscheid van pony’s tot iconische MH17-foto: deze Brabantse verhalen gaven ons kippenvel

19 september 2014 om 22:15 • Aangepast 24 april 2020 om 17:35
nl
We leven (helaas) in een wereld waar pijn en leed aan de orde van de dag zijn. De redactie van Omroep Brabant ervaart dit iedere dag: artikelen over ongelukken, branden en criminaliteit zijn eerder regel dan uitzondering. Wanneer we de kans krijgen om verhalen te maken over mooie en hartverwarmende gebeurtenissen, doen we dat graag.
Geschreven door

Zoals deze week over het kleine meisje Mikky (6), dat tijdens de herdenking van Market Garden opeens een Britse soldaat omarmde. “Om hem te bedanken voor de bevrijding”, verklaarde ze haar gebaar tegenover Omroep Brabant.
Acht keer kippenvelDe militair in kwestie, Shaun Bartlett, heeft zelf niet meegevochten in de Tweede Wereldoorlog, maar dat doet niets af aan het kleine doch prachtige gebaar van een kleine Brabantse. Kippenvel.
Waar een klein gebaar een grote impact kan hebben, bewijzen deze andere Brabantse gebeurtenissen van het afgelopen jaar waar we nu nog kippenvel van krijgen.
Terminale Ossenaar neemt afscheid van pony’s:Nog één keer knuffelen met zijn pony’s. Dat was de laatste wens van een terminale Ossenaar die door zijn ziekte niet meer voor zijn lievelingsdieren kon zorgen. Stichting Ambulance Wens regelde een laatste weerzien tussen de pony's en hun voormalige eigenaar en fotografeerde het emotionele moment.
"We wilden hem helpen waar mogelijk", vertelde een medewerker van de Stichting Ambulance Wens. "Hij vond het vreselijk dat hij zijn pony's niet meer kon zien. Daarom hebben wij hem naar de dieren gebracht. Voor een laatste keer."[YouTube:body:http://youtu.be/fKyYGRhjusA]
Ontroerende reactie hotel na annuleren reservering MH17-slachtofferEen Balinees hotel reageerde op ontroerende wijze nadat een vriendin van de familie Van Veldhuizen-Marckelbach hun reservering had geannuleerd. De Oosterhoutse Christiene Markelbach-De Sadeleer (64) was met vlucht MH17 op weg naar Bali met het gezin van haar dochter, maar kwam daar nooit aan.
Ilse Liebrand-Van Os stuurde een paar dagen na de ramp een mailtje naar het hotel op Bali om uit te leggen waarom ze de reservering annuleerde. Het hotel stuurde een prachtige tekst terug.
Iconische foto terugkomst MH17-slachtoffers raakt honderdenDe Nederlandse vlag hangt halfstok in de handen van een man. Zijn gezicht is naar de horizon gericht, daar brengt een enorm vliegtuig de lichamen van veertig burgerslachtoffers eindelijk naar huis. Deze foto, gemaakt door Christian Timmers uit Veldhoven, ontroerde honderden op social media.
De fotograaf voelde dat hij erbij moest zijn, uit respect voor de slachtoffers. “Ik had niet verwacht dat dit zoveel losmaakt. Ik ben er wel blij mee, ik zie het als een groot eerbetoon aan de onschuldige slachtoffers."
Echte dierenliefde! Man loodst zwanenfamilie naar vijverAls een ware verkeersbrigadier hield hij de auto’s op de Zuid-Om in Gemert op afstand met duidelijke handgebaren. Achter hem liepen negen ‘uitgedroogde’ zwanen in een stoet. Pomphouder Jos Maas loodste de verdwaalde dieren naar de dichtstbijzijnde vijver vanaf zijn huis.
Maas aarzelde geen seconde, verzamelde zijn moed en trok zijn laarzen aan. “Ik kon ze niet zo maar achter laten, dat zou hun dood worden”, vertelt hij. “Ik woon langs de weg en de mensen rijden hier soms best hard. Nee, laat mij dan maar mooi helpen.”[YouTube:body:http://youtu.be/9W8KTPFPoc4]
Hond Ona die verdween na ongeluk Waalwijk gevondenDe hond die na een ongeluk op de A59 bij Waalwijk, werd na dagen weer gevonden. Eigenaar Tom Narski vond zijn geliefde huisdier aan de Hazardweg net buiten Waalwijk.
Een fietser zag de al dagen vermiste hond daar lopen en belde de verontruste eigenaar. Narski reed samen met zijn moeder meteen naar de locatie. "De afgelopen dagen en nachten waren slopend", vertelde Narski over de zoektocht. De hereniging was er één om in te lijsten.
Terminale Veghelaar kan tuin niet meer opknappen, bedrijf vergoedt allesEchtgenote Linsey uit Veghel kon het niet geloven. De laatste, langgekoesterde wens van haar zieke man Eduard ging alsnog in vervulling: een gloednieuwe tuin met alles erop en eraan. Eigenlijk wilde Eduard de tuin zelf aanleggen, maar toen hij ernstig ziek werd ging dat plan niet meer door.
Tuinbedrijf Sandro Groep uit Woudenberg hoorde het tragische verhaal en besloot om de tuin voor niets aan te leggen. “In een maatschappij waar alles om geld draait, is het geweldig dat ze dit voor ons willen doen”, vertelde Linsey geëmotioneerd.
Emotionele ontmoeting tussen Mohamed (6) en zijn redder Mitchell (16): 'Je bent mijn held'"Ik ben je eeuwig dankbaar", met die woorden begroette Mohamed zijn redder Mitchell van den Dries uit Goirle. Daarna vielen ze elkaar in de armen. "Je bent mijn held", zei Mohamed die voor Mitchell ook nog eens flinke bos bloemen had meegenomen.
Volgens Mohamed had 'het slechter kunnen aflopen'. Mitchell redde Mohamed donderdag van een verdrinkingsdood in zwembad Stappegoor in Tilburg. Die was zonder zwemvleugels in de stroomversnelling terechtgekomen. [YouTube:body:http://youtu.be/6oZJtmSI7a0]
Doof jongetje (1) in Geertruidenberg hoort voor het eerst met implantaatEen hartverscheurend en indrukwekkend moment. De 1-jarige Mathis Rijk uit Geertruidenberg is al vanaf zijn geboorte volkomen doof, maar pikte in juli voor het eerst geluiden op. Anderhalf jaar en 120 doktersafspraken verder. "We werden helemaal overdonderd", reageert vader Joep.
Papa legde het moment vast toen zijn zoontje kennis maakte met CI, een cochleair implantaat dat deels inwendig wordt aangebracht. In het filmpje zien we Mathis die verbaasd om zich heen kijkt. "We wisten niet wat we zagen toen Mathis op een aantal signalen reageerde. Je gaat uit je dak."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.