FC Eindhoven nestelt zich aan kop Jupiler League na winst op Fortuna Sittard

19 september 2014 om 23:37
In elk geval één avond mag FC Eindhoven zich medekoploper van de Jupiler League noemen. De equipe van trainer Jean-Paul de Jong won in Sittard met 2-0 van Fortuna en kwam daardoor in de stand op gelijke hoogte met NEC en Roda JC. Deze ploegen komen zaterdagavond nog in actie.

Met de gedeelde koppositie in het vooruitzicht, begon FC Eindhoven bijzonder aanvallend aan het duel.  Daarbij dient te worden aangetekend dat Fortuna de bezoekers werkelijk niets in de weg legde. Alleen vergat FC Eindhoven de vele cadeautjes daadwerkelijk te benutten.
Al na drie minuten voetballen had het 1-0 voor de gasten moeten zijn, nadat aanvaller Tom Boere na geklungel van de Sittardse defensie volledig vrij voor keeper Kaya mocht opduiken. De aanvaller miste de open kans echter.
Kans na kansMet de constant dreigende Joey Sleegers op de linkerflank, bleef FC Eindhoven de druk op de Limburgers houden. De Sittardse defensie legde de ploeg van trainer De Jong geen strobreed in de weg en daardoor kreeg FC Eindhoven kans na kans. Zo zag Maxine Gunst zijn schot na een afgeslagen corner via de binnenkant van de paal terug het veld in komen.
Maar net voor het halve uur was het dan toch raak: Sleegers wipte de bal over de Fortuna-verdediging, Jens van Son kopte prima binnen (0-1). Enkele minuten later had de stand eigenlijk verdubbeld moeten worden, maar doelman Kaya kon met moeite het schot van Van Hout keren.
Meer slordighedenNadat Fortuna in de tweede helft besloot iets verder naar voren te voetballen, kwamen er steeds meer slordigheden in het spel van FC Eindhoven. Weliswaar hadden de bezoekers nog steeds het beste van het spel, gevaarlijk werd de ploeg slechts sporadisch. Gelukkig voor de bezoekers bleef er weinig te vrezen van de gastheren, die deze avond geen enkele fatsoenlijke mogelijkheid wisten te creëren.
Toch werd het 2-0, met veel dank aan Fortunees Jordie Briels. De middenvelder probeerde de bal rustig terug te spelen naar zijn doelman, maar schoot de bal daarbij knullig in de voeten van Eindhovenaar Van den Hurk. In eerste instantie wist keeper Kaya de inzet van de spits te keren, op de rebound van Fries Deschilder had hij geen antwoord (0-2).
'Ziet er goed uit'Na negentig minuten éénrichtingsverkeer kon de conclusie best zijn dat FC Eindhoven ‘een makkie’ had. “Nou, dat leek misschien zo”, zei aanvoerder Jens van Son. “Je moet het wel kunnen opbrengen om zo geconcentreerd te spelen. De manier waarop we verdedigden en kansen creërden, verdient een compliment. De laatste stap is het afmaken van die kansen. Lukt dat, dan ziet het er goed voor ons uit.”
In elk geval voor één dag staat FC Eindhoven mede bovenaan. “Dat geeft aan dat wij een goede ploeg hebben. Anders sta je daar niet. Nu moeten we dit doortrekken. Als we elke week zo geconcentreerd en scherp van start gaan, dan kan het een mooi seizoen worden”, aldus Van Son.