Video

'Meer asielzoekers in Budel? Dan prioriteit voor verbreding van A2'

20 september 2014 om 15:46 • Aangepast 24 april 2020 om 17:36
nl
De gemeente Cranendonck wil in Budel best driehonderd extra asielzoekers opvangen, maar verbindt daar wel voorwaarden aan. Eén daarvan is meer prioriteit vanuit de landelijke overheid voor verbreding van de snelweg A2.
Geschreven door

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de gemeente gevraagd of er tijdelijk driehonderd extra asielzoekers in Budel kunnen wonen.
VoorwaardenDaar staat de gemeente 'niet onwelwillend' tegenover, maar ze stelt wel voorwaarden. Door een verbreding van de snelweg die door de gemeente loopt, wil Cranendonck haar economische positie verbeteren.
Verder wil de gemeente dat alle kosten voor onderwijs van asielzoekerskinderen voor de rekening komt van het COA. Ook vindt de gemeente dat het COA alleen extra personeel moet aannemen uit de gemeente Cranendonck. De gemeente komt met de eisen omdat het kans ziet hun eisen op de politieke agenda in Den Haag te krijgen.
Nassau-DietzkazerneIn de gemeente Cranendonck werd in mei van dit jaar al ingestemd met de huisvesting van maximaal 1200 asielzoekers. Zij wonen nu in de voormalige Nassau-Dietzkazerne. De asielzoekers komen vooral uit Eritrea en Syrië. De gemeente constateert dat het asielzoekerscentrum de afgelopen tijd niet voor overlast heeft gezorgd.
Dinsdag spreken B en W zich uit over het verzoek van het COA. Een week later neemt de gemeenteraad de definitieve beslissing.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.