Rellen na wedstrijd Willem II-NAC Breda: drie agenten gewond, twee supporters opgepakt

20 september 2014 om 16:32
nl
Hoewel het tijdens de derby Willem II-NAC Breda rustig bleef, braken na de wedstrijd rellen uit in Tilburg. Bij het supporterscafé van de thuisploeg keerden Willem II-supporters zich tegen de politie. Twee relschoppers werden opgepakt.
Geschreven door

Rond middernacht keerde een grote groep supporters van Willem II zich tegen agenten. In het supporterscafé Goodfellas aan de Professor Goossenslaan werden vernielingen aangericht. Ook werd met voorwerpen gegooid. Daardoor raakten politieauto's beschadigd.
Agenten en supporters gewondDe ME moest ingrijpen om de menigte tot rust te brengen. Drie agenten raakten daarbij gewond. Ook een aantal relschoppers liep verwondingen op. De politie pakte twee relschoppers op.
Voor hoeveel euro aan schade is aangericht, is niet bekend. Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar de rellen.
Overleg over maatregelenWillem II bevestigt dat het gaat om eigen supporters die vernielingen hebben aangericht. Ook zouden supporters uit Vlaanderen betrokken zijn bij de rellen. Maandag is er een overleg tussen gemeente en Willem II. De club is het spuugzat dat supporters vuurwerk naar binnen weten te smokkelen bij wedstrijden. Ook vrijdagavond werd vuurwerk op het veld gegooid door supporters.
Wat Willem II met de supporters gaat doen die betrokken waren bij de rellen, wordt ook maandag overlegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.