Heler uit Helmond brengt gestolen elektrische fietsen en verrekijker terug naar eigenaar

20 september 2014 om 18:48
nl
Een 28-jarige heler uit Helmond heeft ervoor gezorgd dat twee gestolen elektrische fietsen en een dure verrekijker terug zijn bij de rechtmatige eigenaar.
Geschreven door

De verdachte had de gestolen verrekijker van iemand gekocht. De fietsen had hij niet, maar hij zei dat hij wel wist hoe hij ze terug zou kunnen krijgen.
Te koop op internetHet slachtoffer van de diefstal had gezien dat de verrekijker op internet werd aangeboden en waarschuwde de politie. Zo kwamen agenten dinsdagmiddag bij de verdachte Helmonder terecht.
Hij had de verrekijker in huis en hij had foto’s van de fietsen op zijn telefoon staan. Hij werd daarom aangehouden voor heling.
Deal met justitiePolitie en justitie hebben met de man afgesproken dat hij geen boete zou krijgen als hij de fietsen terug zou bezorgen bij de rechtmatige eigenaar. Anders zou hij 950 euro moeten betalen.
Donderdagavond heeft de man de fietsen naar het politiebureau gebracht. Het is nog steeds niet duidelijk wie de fietsen gestolen heeft. De verdachte uit Helmond kan nog vervolgd worden voor heling als hij de komende twee jaar weer de fout in gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.