Video

RKC gedeeld laatste na verlies tegen FC Volendam: indrukkend eerbetoon overleden dochtertje Oversier

20 september 2014 om 23:44 • Aangepast 21 november 2020 om 22:28
nl
Op een avond dat voetbal bijzaak was, bereikte de sportieve malaise van RKC Waalwijk een nieuw dieptepunt. De ploeg verloor zaterdagavond thuis met 3-1 van FC Volendam, waardoor RKC na zeven duels gedeeld laatste in de Jupiler League staat. Indrukwekkend was wel het eerbetoon aan het vorige week overleden dochtertje van directeur Oversier.
Profielfoto van
Geschreven door

Terwijl de selectie van Volendam zich zaterdagmorgen in alle rust voorbereidde op het treffen, bezochten de spelers en staf van RKC de uitvaart van het dochtertje van RKC-directeur Remco Oversier. Het tweejarige meisje overleed een week geleden. Met een indrukwekkende minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd werd hier stil bij gestaan.
In de tweede minuut van het duel legde scheidsrechter Higler het spel stil, voor een zestig seconden durend applaus voor het overleden meisje. Ondertussen werden witte ballonnen opgelaten.

Wachten op privacy instellingen...

Slechte start RKCMogelijk dat alle emoties nog in de lichamen van de spelers zat, want RKC begon vervolgens niet best aan het duel met Volendam. De ploeg had totaal geen grip op de aanvallers van de bezoekers en werd direct ver teruggedrongen.
Al vroeg in het duel drukte Volendam het veldoverwicht uit in een voorsprong, nadat aanvaller Guyon Philips te veel ruimte kreeg om van net buiten het strafschopgebied uit te halen. Diens schot verdween precies in de linker benedenhoek (0-1).
Volendam op voorsprongNa de tegengoal kroop RKC meer uit de schulp, kreeg enkele kansjes, maar schrikken liet de ploeg Volendam niet. Sterker nog: hoewel ook de bezoekers niet hun beste wedstrijd speelden, was het wel Volendam dat opnieuw wist te scoren. De treffer kwam op naam van Ludcinio Marengo, die tot zijn eigen verbazing door ploegmakker Schilder vrij voor doelman Van Dijk werd gezet. Na de keeper te hebben uitgekapt, was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te schuiven (0-2).
In de slotfase scoorde RKC alsnog tegen: Calabro legde prima terug, de pas net ingevallen Kenny Anderson schoot de 2-1 binnen. In de blessuretijd verzuimde Volendammer Kuwas de bal in een verlaten doel te schieten. Even later was Kevin Brands met een geweldig afstandsschot namens de gasten wel succesvol (3-1).
'Zonder bal zijn we amateurs'Het was een moeilijke dag voor spelers en staf van de Waalwijkers, na eerder aanwezig te zijn geweest bij de begrafenis van het dochtertje van directeur Oversier. Maar geen van de voetballers wilde dit na afloop aanvoeren als excuus.
“Als je op het veld staat, moet de knop om”, aldus Jungschläger. “We geven met kinderlijke fouten de doelpunten weg. Zonder bal zijn we amateurs. Elke keer komen we 1-0 achter, we kunnen niet op 0-0 spelen. Voetballend zijn we wel aardig, maar dan maken we steeds zo’n stomme fout. We kunnen dit niet omdraaien.”
'We zijn niet goed genoeg'Volgens Jungschläger is de conclusie hard: “Op dit moment zijn we niet goed genoeg. Hopen op de play-offs kunnen we niet, daar zijn we niet goed genoeg voor. Er zijn 25 spelers en de hele staf vertrokken. Eigenlijk staat er een nieuwe club. De trainer is hier niet aan schuldig. Hij moet het vertrouwen krijgen om aan een nieuwe ploeg te bouwen.”
Jungschläger vindt het moeilijk om positief te blijven. "Of ik me door de clubleiding in de steek gelaten voel? Ik ben wel gebleven en vind het jammer dat ze iedereen laten gaan. Ons is gezegd dat men niet anders kon. Elke cent kan RKC goed gebruiken. Dat is hun goed recht. Dan lever je ook kwaliteit in en dat moet je accepteren.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.