Jongen (17) slaat over de kop met 25 km-wagen in Westerhoven, zwaargewond naar ziekenhuis

21 september 2014 om 16:46 • Aangepast 21 november 2020 om 22:28
nl
Op de Heijerstraat in Westerhoven is in de nacht van zaterdag op zondag een 25-kilometerauto van de weg geraakt en over de kop geslagen. De bestuurder, een 17-jarige jongen uit Riethoven, raakte bekneld en werd pas na enkele uren bevrijd door de brandweer. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. Hij is buiten levensgevaar, laat de politie zondagmiddag weten.
Profielfoto van
Geschreven door

De jongen reed op de Heijerstraat en raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. De auto schampte twee bomen, vloog over de kop en belandde op z'n kop in de berm. Volgens de politie gaat het om een SUV die was omgebouwd tot een 25-kilometerwagen.
Mag dat?Het is toegestaan om gewone auto's te begrenzen en als 25 km-wagentje te besturen. Voor een zogenoemd motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) is geen kentekenplaat nodig. Ook jongeren vanaf zestien jaar met een brommerrijbewijs mogen een MMBS besturen.
De 17-jarige jongen uit Riethoven kreeg ter plekke bloed toegediend dat van het Máxima Medisch Centrum kwam. Het slachtoffer heeft zeker vier uur bekneld gezeten.

Heijerstraat afgeslotenDe Heijerstraat werd zondagochtend door de politie tijdelijk in beide richtingen afgesloten. Zodat het ambulancepersoneel, brandweer en politie hun werk konden doen.
De arts uit een traumahelikopter heeft in de ambulance eerste hulp verleend. Daarna werd de jongen in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.