Verkeersongelukken in Alphen-Chaam het vaakst dodelijk: ‘Elke plek heeft zo zijn eigen risico’s’

21 september 2014 om 10:26
nl
Verkeersongelukken in de gemeente Alpen-Chaam hadden vorig jaar het vaakst een dodelijke afloop. Dat blijkt uit onderzoek van NU.nl naar meer dan honderdduizend ongevallen uit 2013. In Alphen-Chaam komt in ruim negen procent van de ongelukken een weggebruiker om het leven.
Geschreven door

Waarom er in Alphen-Chaam relatief veel dodelijke ongelukken gebeuren, kon Veilig Verkeer Nederland (VVN) niet verklaren, schrijft de nieuwssite. Een woordvoerder wijst op de mogelijke verschillen van verkeerssituaties in landelijke en stedelijke gebieden.
In oktober 2013 kwamen de studentes Dominique Geerts en Laura Adams om het leven bij een tragisch ongeluk op de Baarleseweg in Chaam.
Cijfers Rijkswaterstaat"Een plattelandsbewoner weet misschien niet goed wat hij moet doen als hij een tram tegenkomt. Een stadsbewoner heeft dat wellicht bij een trekker. Elke plek heeft zo zijn eigen risico’s", verklaart de woordvoerder.
Het onderzoek is gebaseerd op cijfers van Rijkswaterstaat en van de website ongelukken.staanhier.nl, waarop bezoekers kunnen zien hoeveel ongelukken er in bepaalde regio’s gebeuren. Mogelijk ligt het werkelijke aantal een stuk hoger, omdat niet alle ongelukken gemeld worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.