Wijngaarden Brabant hebben zondag open dag: 'Het is een goed wijnjaar' - Omroep Brabant
Video

Wijngaarden Brabant hebben zondag open dag: 'Het is een goed wijnjaar'

21 september 2014 om 14:16
nl
Wijn uit Frankrijk, Duitsland of Italië? Er is ook wijn uit Brabant te krijgen. Proeven? Zondag zijn in heel Brabant wijngaarden open om eens een kijkje te nemen. En om natuurlijk een glaasje te drinken. Of twee.
Geschreven door

Een van de wijngaarden waar je zondag kan kijken is Domaine d'Heerstaayen van Peter de Wit uit Strijbeek. "Het is een fantastisch wijnjaar dit jaar", zegt hij wandelend tussen de druivenranken. "Er was even iets te veel regen in augustus, maar dat heb ik liever dan in september bij de oogst. Het gaat hele mooie wijn worden."
Liefde voor wijnKan je ook geld verdienen als wijnboer in Nederland? "Boeren die beginnen met wijngaarden verbouwen, moeten niet denken dat ze er rijk van worden. Je kunt er een dun belegde boterham mee verdienen. Ik importeer ook wijn erbij. Het gaat vooral om de liefde voor de wijn."
En die liefde delen ook twee wijngenieters die zondagochtend komen kijken. "Ik ben een lokaal wijnliefhebber", zegt een man uit Breda. "Ik maak vandaag een rondje door de streek langs verschillende wijngaarden. Ik ben ook hobbykok en ben op zoek naar wijnen die ik bij mijn eten kan serveren."
Zelf proberenEen andere Bredanaar die komt kijken, heeft een heel ander doel. Hij wil meer weten over het maken van wijn: "Ik wil het zelf op heel kleine schaal ook gaan doen. Heel klein, meer dan drie liter per jaar zal het niet zijn."
Zondag zijn er nog veel meer Brabantse wijngaarden te bezoeken. Een lijstje kan je hier vinden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.