Gruwelijke valpartij Rabo/Liv tijdens WK ploegentijdrit, Vos was net gelost

21 september 2014 om 15:47
nl
De Nederlandse wielerploeg onder leiding van Marianne Vos uit Meeuwen heeft zondag een rampzalige tijdrit tijdens het WK ploegentijdrit beleefd. Nadat Vos ruim tien kilometer voor aankomst gelost was, ging de hele formatie gruwelijk onderuit.
Geschreven door

De Rabo/Liv-formatie was nog op medaillekoers toen Vos loste, maar ging door een catastrofale stuurfout van Annemieke van Vleuten hardhandig onderuit. Van Vleuten, die op dat moment de koppositie innam, miste de bocht en reed de dranghekken in. Ze nam daarbij haar ploeggenoten mee in haar val.[YouTube:body:http://youtu.be/NjSHt_xnzXs]
De beelden tonen hoe in luttele seconden nagenoeg de hele Nederlandse ploeg van de fiets werd gesmakt. Fietsen vliegen tollend door de lucht, waarna Van Vleuten en Anne van der Breggen op de grond bleven liggen. Zij werden later met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Bij Van Vleuten zijn wonden gehecht. Van der Breggen bleek het darmbeen, onderdeel van het bekken, te hebben gebroken.
Specialized-LululemonDe Amerikaanse wielerploeg Specialized-Lululemon ging er voor het derde jaar op rij met de wereldtitel in de ploegentijdrit voor de vrouwen vandoor. De Nederlandse Chantal Blaak maakte deel uit van het team, dat in het Spaanse Ponferrada een tijd van 43 minuten en 33 seconden over het parcours van ruim 36 kilometer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.