Brabantse rallykampioenen De Koning en Van Hoof gekroond in Hellendoornrally

21 september 2014 om 16:39
nl
Maar liefst twee Brabantse rallykampioenen werden er gekroond aan het einde van de Hellendoornrally. Arjen de Koning uit Eindhoven prolongeerde zijn nationale rallytitel, terwijl Piet van Hoof uit Wintelre zich de internationale kampioen mag noemen.
Geschreven door

"Heel gaaf! Dat wordt groot feest!", aldus De Koning. De Hellendoornrally zelf werd gewonnen door Dennis Kuipers in zijn Ford Fiesta WRC.
Rommelige wedstrijdNa een knap kampioenschap te hebben gereden hadden de twee titelkandidaten geen makkelijke wedstrijd uitgekozen om de titel binnen te halen. Voor Van Hoof begon de wedstrijd met technische problemen, een kapotte aandrijfas.
Niet lang daarna werd de vrijdagavondsectie van de rally uit veiligheidsoverwegingen stilgelegd vanwege mist. "Er zijn plussen en minnen, er zijn altijd jongens die hard kunnen in de mist. Wij hebben wel veel last gehad", reageert Van Hoof  op deze unieke beslissing.
Nog meer neutralisatiesDe zaterdagetappe ging, ondanks lichte mist in de ochtend, gewoon van start. De dag leek zonnig tot aan het begin van de avond een hoosbui zorgde voor nog een geneutraliseerde proef.
Effect op de titelstrijd had het niet, want zowel De Koning als Van Hoof reden de rally uit en stelden hun titels veilig. Ze finishten respectievelijk als zevende en vierde algemeen.
"Hele rare wedstrijd, zoveel proeven geannuleerd, mist, plotselinge regenbuien. Maar wel uniek dat er in één team twee kampioenschappen tegelijk worden gewonnen", meent De Koning. Teamgenoot Van Hoof kwam er het slechtste vanaf bij de viering, hij kreeg van het team twee volle flessen champagne in zijn race-overall gegoten.
Meer Brabants succesNiet alleen het team van Van Hoof Sport deed het uitzonderlijk goed. Antoine van Ballegooijen pakte, na de winst in groep N in de WK Rally van Duitsland, ook in Hellendoorn de winst in zijn klasse (zesde algemeen).
Eveneens winst was er voor Mats van den Brand uit Sint-Oedenrode (elfde algemeen) die onder andere Kevin van Deijne uit Zeeland (veertiende algemeen) van zich af wist te houden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.