PSV blijft koploper na gemakkelijke winst tegen tien man van SC Cambuur: 4-0

21 september 2014 om 18:00
PSV heeft zondag de eerste plaats in de eredivisie behouden. De ploeg van trainer Phillip Cocu versloeg met SC Cambuur de verrassende nummer 3 van de ranglijst: 4-0. De ploeg uit Leeuwarden speelde ruim een helft met tien man, nadat Lucas Bijker met twee keer geel van het veld was gestuurd.

Voor de wedstrijd landden er parachutisten op de middenstip van het Philips Stadion als eerbetoon aan de bevrijders van Eindhoven, deze week zeventig jaar geleden.
De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Leeuwaarden. Bartholomew Ogbeche kreeg de bal aangespeeld ter hoogte van de penaltystip, maar verzuimde te scoren.
Cambuur beter in openingsfase SC Cambuur had het eerste kwartier het betere van het spel, toch was het PSV dat op voorsprong kwam. Luuk de Jong kopte halverwege de eerste helft de vrije trap van Adam Maher hard binnen.
Tien minuten voor de rust kwam PSV op een 2-0 voorsprong door een mazzelgoal van Jetro Willems. De verdediger van PSV wilde eigenlijk een voorzet geven, maar omdat SC Cambuur-keeper Leonard Nienhuis te ver voor zijn goal stond, vloog de bal over hem heen in het doel.
Cambuur met tien manEven later werd het drama voor SC Cambuur compleet. Lucas Bijker kreeg zijn tweede gele kaart en moest dus het veld met rood verlaten. Luuk de Jong: "Mijn 1-0 was een belangrijke goal, want we hadden het lastig. Na die goal deden we een tandje erbij en werden we de bovenliggende partij. En met die rode kaart waren dat de kantelmomenten van de wedstrijd."
PSV kreeg in de tweede helft genoeg kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar was in de afwerking zeer ongelukkig. Pas in de slotfase vonden de Eindhovenaren de 3-0 en de 4-0. Respectievelijk Jeffrey Bruma en Adam Maher noteerden hun naam op het scorebord. Beide spelers scoorden met het hoofd.
Florian Jozefzoon, die van Phillip Cocu een basisplaats kreeg: "We zijn wat slordig met de kansen omgesprongen. Met name de laatste pass moeten we wat zuiverder uitspelen. Maar 4-0 is toch een mooie uitslag. We hebben ruim gewonnen. Dat telt."
KoploperPSV gaat met vijftien punten uit zes duels aan kop van de eredivisie.