Hockeyers Oranje Zwart laten punten liggen in Rotterdam, Den Bosch boekt zeldzame zege

21 september 2014 om 19:22
De hockeyers van het Eindhovense Oranje Zwart hebben zondag gelijkgespeeld in en tegen Rotterdam. Tilburg en promovendus Push verloren hun wedstrijden, terwijl Den Bosch voor het eerst na twaalf reguliere competitiewedstrijden een zege boekte.

Oranje Zwart leek in Rotterdam af te stevenen op winst, maar acht minuten voor tijd kwamen de Rotterdammers op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Timmo Kranstauber. Daarna slaagden de Eindhovenaren er niet meer in de overwinning alsnog uit het vuur te slepen.
Tilburg hard onderuit, Den Bosch wintDe hockeyers van HC Tilburg hadden zondag tegen Kampong een totale offday. De thuisploeg won met maar liefst 7-0 en gaat nog steeds ongeslagen aan kop. Tilburg zakte naar de negende plaats.
Den Bosch deed zondag goede zaken door met 3-1 te winnen van Schaerwijde. De Bosschenaren wisten de laatste twaalf reguliere competitiewedstrijden niet meer te winnen. Tegen Schaerwijde lukte het wel dankzij doelpunten van Julien van den Nieuwenhuijzen en Jonas Gomoll (tweemaal).
Push komt te kort Het Bredase Push kon thuis tegen Bloemendaal geen vuist maken. De promovendus verloor met 1-3. In de tweede helft maakte Push nog wel een 0-1 achterstand ongedaan, maar daarna haalden de hockeyers uit Bloemendaal de trekker over.