Golfslagbad De Tongelreep in Eindhoven weer open, schroeven en bouten van dak vervangen - Omroep Brabant

Golfslagbad De Tongelreep in Eindhoven weer open, schroeven en bouten van dak vervangen

22 september 2014 om 10:09
nl
Het golfslagbad van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven is vanaf maandag weer open. Het zwembad ging vrijdag dicht nadat er een bout van de kapconstructie naar beneden viel. Alle schroeven en bouten van het dak zijn inmiddels vervangen. En de kap is volgens de directie van het zwembad weer veilig.
Geschreven door

Dit blijkt maandagochtend uit een mededeling op de website van het zwembad. Een team van alpinisten is de afgelopen dagen druk geweest met een grondige inspectie van het dak. Bij deze controle zijn alle ophangpunten gecontroleerd en bouten en schroeven vervangen.
Geen bezoekers aanwezigTijdens deze werkzaamheden was het zwembad gesloten. De gevallen bout werd vrijdag tijdens de dagelijkse inspectieronde ontdekt. Er waren op dat moment nog geen bezoekers in het zwembad.
Het Pieter van den Hoogenband zwemstadion en de andere baden waren tijdens de controlewerkzaamheden in het golfslagbad wel gewoon open.
Eerder mis in TilburgHet was niet voor het eerst dat er iets misging in een Brabants zwembad. In Tilburg kwam  in 2011 een baby om het leven toen in het zwembad in de wijk De Reeshof in Tilburg een speaker naar beneden kwam.
Vanaf die tijd worden de zwembaden in Nederland vaker gecontroleerd op eventuele gebreken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.