Video

Dansschool Funk-R moet mogelijk wijken voor asielzoekerscentrum Eindhoven: 'Dit is schandalig'

22 september 2014 om 12:27
nl
Drie weken geleden kreeg Resa Samangun de sleutel voor zijn nieuwe dansschool in de Orangerie in Eindhoven-Noord, maar sinds vrijdag bekend werd dat er 700 asielzoekers in gehuisvest worden, valt een droom voor hem in duigen. "We hebben de huur in ons voormalige pand al opgezegd, over een week zouden we in de Orangerie open gaan", laat Samangun in een reactie weten. Hij heeft geen idee hoe het nu verder moet.
Geschreven door

Afgelopen vrijdag maakten de gemeente Eindhoven en het COA, het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers, bekend dat in de Orangerie vanaf 1 november maximaal zevenhonderd asielzoekers uit voornamelijk Syrië en Irak worden opgevangen. "Officieel hebben we nog niets gehoord van de verhuurder", zegt Resa Samangun. Het nieuws over de komst van het asielzoekerscentrum vernam hij uit de media.
Huur zeker voor een jaarSamangun zit nu nog met zijn dansschool Funk-R entertainment in een wijkgebouw in het Eindhovense stadsdeel Blixembosch. Drie weken geleden kreeg hij van Camelot, de organisatie die de Orangerie als anti-kraakpand verhuurt, de sleutel voor zijn nieuwe huisvesting.
"Camelot verzekerde ons dat we de ruimte zeker een jaar konden huren." Nu dat geblokkeerd is, zit hij voorlopig zonder ruimte voor zijn dansschool.
Camelot: 'Zelf verrast door het nieuws'Een woordvoerder van Camelot zegt in een reactie dat ook zij zijn overvallen door het nieuws. "Er is nog helemaal geen sprake van dat wij de huur in de Orangerie hebben opgezegd, omdat we zelf nog niets gehoord hebben," laat Bob de Vilder weten. Maandagmiddag is er een gesprek tussen Camelot, COA en gemeente Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.