Ook in 2015 Swim to Fight Cancer in Bossche grachten en singels

22 september 2014 om 12:08 • Aangepast 21 november 2020 om 22:28
nl
De eerste editie van de actie Swim to Fight Cancer in Den Bosch krijgt een vervolg. Het zwemevenement wordt volgend jaar gehouden op zondag 13 september. Deelnemers gaan die dag weer twee kilometer zwemmen door de Bossche grachten en singels.
Profielfoto van
Geschreven door

De organisatie heeft hierover inmiddels overleg gehad met zowel de gemeente Den Bosch als de waterschappen. Zij hebben volgens de organisatoren een verklaring van geen bezwaar afgegeven. Het moet dan wel weer verantwoord zijn om net als dit jaar in het water van de Bossche grachten en singels te zwemmen.
Droom: alle provinciesMogelijk gaat Swim to Fight Cancer ook in andere steden gehouden worden. Dit vertelde Mechtild Stultiens maandagochtend namens de organisatie. "Het zou een droom zijn als we in elke provincie een Swim to Fight Cancer van de grond zouden krijgen", vertelt ze. Voorlopig is de organisatie in gesprek met twee gemeenten buiten Brabant.
Aan de eerste editie van het evenement in Den Bosch deden zondag 14 september ruim vijfhonderd deelnemers mee. Zij zwommen allemaal twee kilometer door Bossche grachten en singels. Voor de editie van volgend jaar hoopt de organisatie op zeker duizend deelnemers. En gezien de enthousiaste reacties van de afgelopen week denkt Stultiens dit aantal zeker te halen.

Wachten op privacy instellingen...

In elk geval half miljoen opgehaaldIn totaal werd dit jaar een half miljoen euro opgehaald voor de strijd tegen kanker. Dit is echter nog niet het definitieve bedrag. Donaties zijn nog tot het eind van deze maand welkom, onder meer via de website.
Een heel bijzondere donatie kwam op de dag van het evenement van een Bossche ondernemer. Hij vulde het bedrag op dat moment aan tot vijf ton. De ondernemer die anoniem wil blijven, deed dit volgens Stultiens met een donatie van zo'n 34.000 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.