Video

Klooster Berkel-Enschot gaat kaas maken: wordt dit net zo populair als La Trappe?

22 september 2014 om 12:41 • Aangepast 24 april 2020 om 17:39
nl
De trappisten in Berkel-Enschot brengen binnenkort een eigen kaas op de markt. Het gaat om een biologische kaas van geitenmelk. Ook komt er een kaas van koemelk. In het kloostercomplex in Berkel-Enschot wordt een kaasmakerij ingericht.
Geschreven door

Momenteel volgt een aantal broeders een cursus kaasmaken in Kaasboerderij De Ruurhoeve in Hoogeloon.
Bekend van het speciale bierDe broeders zijn natuurlijk vooral bekend vanwege het abdijbier. Maar binnenkort moet de kaas ook voor extra inkomsten zorgen.
Het is volgens een woordvoerder de bedoeling dat de kaas onder het trappisten-label wordt verkocht. In oktober moet de productie beginnen. Het is nog niet bekend wanneer de kaas precies te koop is. In de winkel van de abdij in Berkel-Enschot wordt al een abdijkaas verkocht maar die komt van de abdij in het Belgische Postel.
Nog meer plannen"Het was altijd een stille wens van mij geweest om een Trappistenkaas te maken" ,zegt broeder Isaac van de abdij in Berkel-Enschot. "Nu er een paar jonge broeders bij zijn gekomen, is er die mogelijkheid en willen we ook aan de slag. Bovendien is er hier al volop geitenmelk voorhanden van de geiten die op ons terrein grazen", zo zegt Isaac enthousiast tegen Omroep Brabant.
Daarbij blijft het niet want op het kloosterterrein komt ook een imkerij. "Dan hebben we ook eigen honing", zegt broeder Isaac trots.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.