Video

Provincie Brabant: "Nieuwe verkeersveiligheidcampagne leeft onder jongeren"

24 september 2014 om 18:39
nl
Volgens de provincie Brabant leeft de nieuwe campagne 'Op weg naar NUL verkeersdoden' behoorlijk onder jongeren. Provinciebestuurder Ruud van Heugten: "We hebben al duizenden reacties gekregen op onze Facebookpagina. En ook uit directe contacten met jongeren blijkt dat ze geraakt zijn door de verhalen die we vertellen."
Geschreven door

Het totaal aantal verkeersdoden in Brabant is afgelopen jaar weliswaar gedaald, van 105 doden in 2012 naar 81 doden in 2013. Maar onder jongeren is het aantal verkeersdoden verdubbeld. In 2012 waren dat er nog 10, in 2013 vielen er 21 slachtoffers. En daarom ligt de focus dit jaar op deze doelgroep.
De oorzaak van het groot aantal verkeersdoden onder jongeren heeft volgens de provincie vaak te maken met afleiding: harde muziek in de auto en WhatsApp-berichtjes sturen met de mobiele telefoon achter het stuur.
Beleving en indrukwekkend verhaalDe makers van de campagne proberen jongeren daarom op twee manieren te laten zien dat afleiding tijdens de autorit gevaarlijk kan zijn. Aan de ene kant door een beleving: een praktijk- of gamingdag. En aan de andere kant door ze een indrukwekkend verhaal te vertellen. Bijvoorbeeld het verhaal van ouders van overleden kinderen.
Nul verkeersdoden is te volgen via Twitter en Facebook. Meer informatie staat op de speciale campagnewebsite van de provincie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.