Willem II-supporters mishandelen stewards bij derby tegen NAC, gemeente neemt maatregelen

22 september 2014 om 16:51
nl
De gemeente Tilburg onderzoekt of ze maatregelen kan nemen tegen de supporters die zich vrijdagavond tijdens en na de derby tegen NAC Breda hebben misdragen. Zo werd er vuurwerk op het veld gegooid, zijn er stewards mishandeld en braken er na de wedstrijd rellen uit bij supporterscafé Goodfellas aan de Professor Goossenslaan.
Geschreven door

De clubleiding en de gemeente hebben maandag een gesprek gehad. De gemeente onderzoekt momenteel wie betrokken was bij de ongeregeldheden en of hen bijvoorbeeld gebiedsverboden opgelegd kunnen worden.
Ook onderzoekt de gemeente de rol van het supporterscafé.
Ook Willem II zoekt dadersDe club zegt zegt zijn uiterste best doen om de daders op te sporen en te straffen voor hun daden. Willem II gaat in overleg met de supportersverenigingen om de ongeregeldheden in de toekomst te voorkomen.
Of de KNVB Willem II zal bestraffen is nog niet duidelijk. De aanklager betaald voetbal verwacht daar dinsdag uitsluitsel over te geven.
Vuurwerk en rellenHet is niet toegestaan vuurwerk mee naar te nemen in het stadion. Toch lukte het enkele supporters vrijdag het vuurwerk naar binnen te smokkelen. Willem II won de derby tegen NAC met 2-1. Bredanaar Robert Braber scoorde de winnende treffer in blessuretijd.
Bij de rellen die naderhand uitbraken, raakten drie agenten gewond en werden twee relschoppers opgepakt. Omdat er met voorwerpen werd gegooid raakten er politieauto’s beschadigd. Willem II bevestigde eerder al dat het gaat om eigen supporters die de vernielingen tijdens de rellen hebben aangericht.
Supportersvereniging betreurt rellen en vuurwerkDe voorzitter van de supportersvereniging, Jan van den Dries, vindt het erg betreurenswaardig dat het feestje in Tilburg werd verstoord. Vooral de mishandeling en het vuurwerk op het veld keurt hij af.
"We zitten juist in een positieve flow", zegt Van den Dries over het voetbal van de club uit Tilburg. "Het is jammer dat Willem II hierdoor opeens weer negatief in het nieuws komt. Het had niet hoeven gebeuren, het is enkel nadelig voor de club."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.